Féltucat gólt lőve nyert Pozsonyban a leány U17

Féltucat gólt lőve nyert Pozsonyban a leány U17

A mérkőzés egészében fölényben játszva, magabiztos győzelmet aratott Pozsonyban leány U17-es csapatunk.

Slovan Bratislava U19 – Illés Akadémia-Viktória U17 3–6 (1–3)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. – Kleinert P., Farkas B., Hajdú P., Stadler K. – Németh Z., Ceglédi B. – Gyócs-Németh C., Harangi L., Csombor L., Simon E. Cserék: Kocsi P. (kapus), Czuczai M., Varga Zs., Csarnai Z., Lakatos L., Müller Zs., Váraljai V., Bukor Z., Hopp K., Nagy B. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csombor L. (2), Gyócs-Németh C. (2), Simon E., Stadler K.

A felkészülés második mérkőzésére a Felvidékre, Pozsonyba utazott U17-es csapatunk. A mieinkhez hasonlóan sok fiatallal felálló szlovák élcsapat ellen az Illés Akadémia-Viktória jól kezdte a találkozót, fölényt harcolta ki és ezt gólokra is tudta váltani – a szünetben 3–1-re vezettünk.

Akadémistáink a szünet után is jó teljesítményt nyújtottak, helyenként az eredményesség mellett látványosan is játszva, ötgólosra növelték előnyüket. Győrffy mátyás a második félidő közepén, a 65. perc után cserélt, egy híján csapatnyi cserejátékosnak adott lehetőséget. Kisebb lett a különbség a két csapat között, a Slovan két gólt szerezve szépített, de a magyar lányok magabiztos, fölényes győzelme így sem forgott veszélyben.

A legutóbbi héten sokat beszélgettünk arról, hogy milyen jól jönne a csapat számára egy jó játékkal megszerzett, önbizalom növelő győzelem. Örülök neki, hogy a lányok nem csak megfogadták, de végre is hajtották a tervet, az edzéseken gyakoroltakat szinte tökéletesen végrehajtva, jó játékkal győztük le a Slovant. Külön öröm, hogy a középpályás védekezésünk nagyon feljavult az elmúlt időszakhoz képest, szervezett volt, a labdaszerzésekből helyzeteket tudtunk építeni. Végre felszabadultan, bátran játszott a csapat, a lányok élvezték a futballt és akár még több gólt rúghattunk volna – persze, ne legyünk elégedetlenek, ez a hat gól is remek

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.