Hegyi Krisztiánnal és Kállai Kevinnel győzött az U21-es válogatott

Hegyi Krisztiánnal és Kállai Kevinnel győzött az U21-es válogatott

Gera Zoltán együttese Athénban verte meg a görögöket.

Férfi U21-es válogatottunk idei első mérkőzésén az athéni Jórgosz Kamárasz Stadionban játszotta le, ahol a házigazda görög válogatott volt az ellenfele. Ez volt a korosztály ötödik mérkőzése, az eddigi négyből hármat – köztük a Bulgária elleni, Szombathelyen megrendezettet – „hozta” Gera Zoltán szövetségi edző együttese.

Gera Zoltán a Hegyi Krisztián – Szabó Alex, Iyinbor Patrik, Debreceni Ákos – Kállai Kevin, Baráth Péter, Kata Mihály, Vitális Milán, Benczenleitner Barna – Kocsis Dominik, Németh Dániel összeállításban küldte pályára csapatát. Azaz a magyar U21-es válogatottban az Illés Akadémia egykori növendékei közül Hegyi Krisztián és Kállai Kevin is kezdett.

Az első félidőt a magyar válogatott kezdte kezdeményezőbben, majd a görögök kerültek enyhe labdabirtoklási fölénybe, de nagyobb helyzetekig nem jutottak el. Az első félidőben a mezőnyjáték dominált, mindkét csapat jól védekezett. A játékrész végén közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, de kapufa mentette meg a hazaiakat Németh Dániel lövése után, így a szünetig nem született gól.

A második játékrészben a magyar válogatott vette át az irányítást, többet támadtuk, és a félidő közepén megszereztük a vezetést is: a Vitális Milánnal szemben elkövetett szabálytalanság után a sértett állt a labda mögé, és 18 méterről, kissé balról a jobb felső sarokba tekert (0–1).

A görögök hátrányban sem tudtak újítani, fegyelmezetten, szervezetten futballoztunk, Hegyi Krisztiánnak a kapunkban alig akadt dolga. Sőt, a görög kapu előtt alakultak ki nagyobb helyzetek, Horváth Krisztofer egy alkalommal centikkel tévesztett célt. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott megérdemelt győzelemmel zárta a találkozót.

A válogatott szombaton átrepül Ciprusra, ahol kedden délután, magyar idő szerint 16.00 órakor a hazaiakkal mérkőzik meg.

Az eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedett vagyok, fegyelmezetten, magabiztosan futballoztunk, a játékosok betartották a meccs előtt megbeszélteket. Volt négy-öt komoly lehetőségünk, míg hátul jól zártunk, ellenfelünk nem tudott nagyobb helyzetekig eljutni. Természetesen láttam azért hibákat, ezeket javítanunk kell az előttünk álló időszakban, de továbbra is lépésről lépésre haladunk előre. Egy erős görög válogatottat győztünk le, biztos vagyok benne, hogy a játékosoknak jót tesz az újabb sikerélmény

 mondta a mérkőzést követően Gera Zoltán szövetségi edző.

Forrás: www.mlsz.hu