Ötletes támadófutball

Ötletes támadófutball

Szép kombinációk után szerezte góljait Kovács László és Berning Adrián csapata.

Kecskeméti TE LA U17 – Illés Akadémia U17 2–6 (0–3)
Illés Aka. U17: Tama – Abért B., Németh R., Erdei, Garai – László, Bécsy (Csalló, 75.) – Fülöp (Szakasics, 68.), Szabó M. M. (Paizs, 62.), Gyapjas (Krone, 62.) – Pljesovszki (Sági, 62.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: László (7., 0–1; 85., 1–6) Pljesovszki (19., 0–2; 43., 11-esből, 0–3), Krone (63., 0–4), Szakasics (70., 0–5)

A 13. fordulóból elmaradt találkozót pótolta be ezen a szombaton az Illés Akadémia U17: a mieink a Kecskeméti TE Labdarúgó Akadémia vendégeként léptek pályára. A kezdetben kialakított fölényünket gólokká tudtuk érvényesíteni, így szűk húsz perc után már kettővel vezettünk! A 7. percben László Krisztián kapott labdát a belső védők között, amit egy szép átvétel után jobbal a jobb sarokba lőtt, 0–1. A 19. percben egy jobb oldali támadás végén László Krisztián beadását kifejelték a védők, amit Pljesovszki Gergő 16 méterről futtából a léc alá vágott, 0–2! Az első félidő hajrájában eldöntöttük a három pont sorsát. Pljesovszki Gergő nagyszerű cselt csinált meg a 16-oson belül, azonban buktatták. A jogos 11-est a sértett értékesítette, 0–3.

A játék képe a térfélcsere után sem változott. Ám a cserék után ismét eredményesek tudtunk lenni! Egy baloldalról érkező beadást Krone Niklas – első labdaérintésével – a hosszú felső sarokba csúsztatott, 0–4! A 70. percben aztán megint egy friss csere talált be! Szakasics Péter kapott remek kiugratást, aki szép mozdulattal emelte át a kecskeméti kapust, 0–5. Nem sokkal később szépítettek a hazaiak: egy labdavesztés utáni centerezésből találtak be. Nálunk azonban László Krisztián kezdte, és fejezte is be a gólszerzést! A 85. percben beadásszerű lövése talán egy kicsit meg is pattant és a hosszú felső sarokba vágódott, 1–6. A hosszabbításban még egyszer beköszöntek a hazaiak, a lábak között elsuhant a labda, így az Illés Akadémia 6–2-re győzött a KTE otthonában.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, frissnek és tudatosnak éreztem a csapatot. Nagyszerű csapatmunka és egyéni megmozdulások jellemeztek bennünket. A tempóból szünet után visszavettük, de akkor is fölényben játszottunk és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Nagyon fontos győzelmet arattunk

– mondta Kovács László, csapatunk vezetőedzője.