Gyors és intenzív játék a récényi U10-es tornán

Gyors és intenzív játék a récényi U10-es tornán

Faggyas Milán csapata bronzérmes pozícióban zárt, valamint a gólkirályi címet Kalmár Kornél, az Illés Akadémia játékosa szerezte meg!

Az SC Sopron tornájának a récényi (Ritzing) sportcsarnok adott otthont: a műfűvel borított pályán 6+1-es felállással ugrottak neki a csapatok, egy-egy mérkőzés 12 percig tartott. A teremben körben végig palánk könnyítette (nehezítette?) meg a játékot. Az U10-es korosztályban Faggyas Milán a Sóvári Dávid, Hende Noel – Molnár Bálint, Novák Benett, Tóth Dávid, Kalmár Kornél, Papp Olivér, Rajos Ádin, Vígh Olivér, Sömenek Bálint, Angler Noé, Pető-Bagics Barna valamint Dávid Marcell összetételű keretet szerepeltette.

A mieink a B-csoportba nyertek besorolást a stájerországi Fussballschule Raffl, valamint a Haladás VSE és a Ferencváros együttesei mellé. Szombathelyi „csatával” kezdődtek meg a mi négyesünk küzdelmei, amin 4–2-re győztünk, majd az FSR ellen 2–1-re nyertünk, míg a Ferencvárostól 3–0-ra kikaptunk. A csoport második helyén zártunk. Az első helyezettek automatikus a felsőházba jutottak, a 2-3. helyezettek keresztbe játszottak egymással. Itt aztán a rendező SC Sopron ellen 1–1-re végeztünk, az ezt követő büntetőpárbajban mi voltunk a jobbak. A játék képe alapján a rendes játékidőben is nyernünk kellett volna, kapufákat rúgtunk sorban. A továbbjutás felsőház pozíciót ért. Itt újból megküzdöttünk a Fradival (0–0), aztán a székesfehérvári Főnix Goldtól 2–0-ra kikaptunk, míg a Király SE ellen 3–1-re győztünk. A körbeverések azt eredményezték, hogy a 3. helyen végeztünk. A gólkirályt mi adtunk: Kalmár Kornél öt találattal zárt a góllövőlista élén!

Nagyon gyors, intenzív játékot várhattunk el a csapatoktól, hiszen a palánk miatt csak nagyon ritkán volt kint a labda – a műfű ráadásul csúszott is, azaz barátkozni kellett a környezettel. Rendkívül harcos, brusztolós csatákon vagyunk túl! Jobban szerettem volna több kreativitást és több futballt látni, de nem ez a játék érvényesült ma. A lelkesedésért és a küzdeni tudásért dicséret illeti a srácokat. Mi a kombinatív játékot szeretnénk mindig erőltetni sok-sok passzal – ez most és itt kevésbé volt célravezető. A teljes keret versenyeztetésére volt lehetőségem a mai napon, ez meg is valósult. Rengeteg átmenet volt, gyorsan kellett reagálni az eseményekre – erőt próbáló feladaton vagyunk túl, így a napot pozitívnak és sikeresnek értékelem

– nyilatkozta Faggyas Milán vezetőedző.