A dobogón zárt az Illés Akadémia

A dobogón zárt az Illés Akadémia

Miskolc és a DVTK Aréna harmadik alkalommal adott otthon az Akadémiák Viadala teremtornának.

Az Illés Akadémia a Rózsa Dániel – Bakos Roland, Bánfalvi Zsolt, Bokor Ádám, Faggyas Milán, Fazekas Norbert, Halmai Ramon, Havasi Márton, Illés Béla, Joó Bálint, Szabella Olivér, Varga Roland összetételű kerettel vette az irányt keletre és indult el az Akadémiák Viadalán.

A csoportkörben a Várda LA szakembereivel csaptunk össze először. Hamar vezetést szereztünk: Fazekas passzolt Szabellához, aki lefordult a vedőjéről és laposan hosszúba helyezte a labdát, 1–0. Nem sokkal később újra Fazi volt az előkészítő, ezúttal Faggyashoz került a játékszer, aki egy pofás csel után szerzett szép találatot és döntötte el a derbit, 2–0!

Egy meccs pihenő után a győri Fehér Miklós LA ellen futottunk ki a parkettre. Itt is sikerült vezetést szereznünk: Rózsa indítását Fazekas vágta be kapásból a hosszúba. Pár perccel később pedig Joó Bálint volt kellően erőszakos és szerzett labdát az ellenfél büntetőterületén belül, majd az üres kapuba passzolt, 2–0. Lendületünket egy szöglet utáni kontrából törték meg a győriek, 2–1. A mérkőzés hajrájában Havasi Marci labdaszerzése után tálalt Fagyi elé, aki nem hibázott. Végül pedig Halmai Ramon zárta le a zöld-fehér rangadót egy remekbeszabott átlövéssel, kialakítva a 4–1-es végeredményt.

Harmadik ellenfelünk a Ferencváros csapata volt, akikkel nagyon kiélezett csatát vívtunk. Egy egyéni akció végén a fővárosiak szereztek vezetést, amit végül ki is tudtak védekezni, noha csapatunk jóval többet érdemelt volna helyzetei és a meccs képe alapján, de csak kapufáig jutottunk (0–1).

A Puskás Akadémia elleni találkozón egy kavarodás, illetve egy eladott labda után két góllal elhúztak a felcsútiak, ám Joó Bálint átlövéséből szűkítettünk a különbségen. Támadtunk az egyenlítésért, ám a PFLA-kontrái bizonyultnak eredményesebbnek, így 5–1-re kikaptunk.

A csoporteredmények úgy alakult, hogy az MTK elleni találkozó már nem befolyásolta a harmadik helyünket. 0–1 után egy remekbeszabott Bokor–Varga–Illés-kombináció végén Varga Roland volt eredményes. Megint magához vette a vezetést a Hungária körúti csapat, ám Halmai legurított szabadrúgásából Faggyas szerzett nagy gólt, 2–2, ismét iksz. A meccs hajráját a kékek bírták jobban, és végül 4–2-re nyertek.

A negyeddöntőben aztán a másik csoport másodikjával, a DVTK-val találkoztunk. A rendkívül sportszerű meccsen Rózsa Dani több bravúrt is bemutatott, így a rendes játékidőben nem született gól. Következtek a büntetőrúgások: Dani itt is védett, egyszer pedig hibáztak a miskolciak, míg részünkről Halmai Ramon és Fazekas Norbert is kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyultak: 2–0-va mi léphettünk tovább.

Az elődöntőben ismét a Ferencvárossal találkoztunk. Faggyas Milán egy remek csel után átlövésből az Illés Akadémiát juttatta előnyhöz, ám egy kontrából, illetve egy centerezést után betaláltak a IX. kerületiek, akik így meg is nyerték a találkozót (1–2).

A kisdöntőben a Honvéd-MFA került előnybe egy bombagóllal, ám Joó Bálint egyenlített. Varga Roli lövésénél a kapufa segítette ki a kispestieket, de aztán Faggyas Milán átlövésénél már nem volt pardon, megfordítottuk az eredményt, 2–1 ide. Zárásként egy felpasszt Havasi Marci készített le, amit Faggyas Milán gyönyörű mozdulattal vágott a kapuba. 3–1-re nyertünk, miénk a bronzérem!

Az ismételten kiváló szervezésű tornár izgalmas és jó iramú mérkőzéseket játszottak a csapatok. A győztes a Ferencváros lett, megelőzve a Debreceni VSC-t. A harmadik hely mellett külön öröm számunkra, hogy a torna legjobb játékosának Faggyas Milánt választották meg!