Ötödik hely a Főnix Kupán

Ötödik hely a Főnix Kupán

Az U11-es csapatunk a torna második felére lendült bele igazán a játékba.

Hende Noel, Guba Gál – Rajos Ádi, Tóth Dávid, Molnár Bálint, Kalmár Kornél, Papp Olivér, Pető-Bagics Barna, Novák Benett, Sömenek Bálint, Dominek Ádám összeállítású kerettel utazott el Takács Csaba szekcióvezető Székesfehérvárra. Az U11-esek Főnix Kupáján tizennégy csapat indult el, a résztvevőket két hetes csoportba osztották a szervezők. Csak oldalt volt palánk, az alapvonalon kiment a labda, 4X2 méteres kapura játszottak a felek, mérkőzésenként 15 percig, 5+1-es felállásban.

A Gödöllő elleni 1–3-mal nyitottunk, majd a Gyirmótot ugyanilyen különbséggel megvertük. A Mészöly Focisulitól 5–0-ra, az MTK-tól 2–1-re kaptunk ki. Legyőztük a III. Kerületet 3–2-re, a Pécset pedig 2–1-re, így rendkívül erős csoport negyedik helyén végeztünk. A másik csoport harmadikjával, a Szegeddel játszottunk, akiket 4–2-re vertünk meg, ezzel pedig jogot szereztünk arra, hogy az ötödik helyért mérkőzzünk meg. Itt az első meccsről ismerős Gödöllővel játszottunk, akik elhúztak 2–0-ra, ám megfordítottuk az eredményt és végül 4–3-ra győztünk.

Jó csapatokkal játszhattunk, ami nagyon azért is előnyös, mert mindegyik összecsapásba 100%-osan kellett beállniuk a gyerekeknek. Megfelelő agresszivitásra, maximális koncentrációra volt szükség – a megszokott körülményekhez képest az oldalpalánkhoz és a kisebb pályához is hozzá kellett szokni. Meg kellett gyorsítani a játékot állandóan, sok volt az 1:1 játék és a párharc – ez pedig nem engedte meg, hogy a gyerekek a komfortzónájukban maradjanak. Aki nem tudta felvenni a mérkőzések ritmusát, dinamikáját, az nem tudott jó teljesítmény nyújtani. Ha csak az eredményeket nézném, azt mondanám, nem kezdtük jól a tornát, ám a játékot nézve egy rossz szavam nem lehetett már ekkor sem. A mérkőzéseken az elveinket betartva próbáltak játszani a srácok, amibe olykor-olykor csúsztak be hibák, de a törekvés mindig maximális volt. Az első három meccsen jól kezdtünk, a kapu előtti határozatlanság miatt nem voltunk eredményesebbek. Aztán negyedjére az MTK-val a torna meccsét játszottuk – ezt a többi szakember is megerősítette. Rosszul kezdtünk, de 0–2-nél olyan erőket mozgósítottunk, hogy akár a győzelem is benne volt a meccs képében. Az 1–2 ellenére átszakadt egy gát és az összes további meccset megnyertük! Ehhez az kellett, hogy ne csak focizzunk, hanem érzelmet és szenvedélyt is vigyünk a játékba. A csapatot azért tudom megdicsérni, mert folyamatos fejlődést mutattak és a torna második felében, annak hajrájában nyújtották a legjobb teljesítményt

– értékelt Takács Csaba szekcióvezető.