Egy félidőn át előnyben voltunk a bajnokesélyessel szemben

Egy félidőn át előnyben voltunk a bajnokesélyessel szemben

Az Illés Akadémia U12 az első csapat, amely négy gólig jutott az ETO-val szemben.

ETO FC U12 – Illés Akadémia U12 7–4 (1–2, 1–2, 3–0, 2–0)
Illés Aka. U12:
Hajba – Vincze, Székely, Szalma – Molnár, Módly – Lakatos, Mihók, Németh B. Cserék: Dobovánszky, Orbán, Reiber. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Molnár B. (0–1), Mihók (1–2), Módly (2–3), Lakatos (2–4)

Az eddig 100%-os produkcióval kirukkoló ETO vendégeként lépett pályára az Illés Akadémia U12-es csapata. A mieink lelkesen vetették bele magukat a játékba, és mi is jutottunk előnyhöz. Egy labdaszerzés után Molnár Barnabás lőtt precízen a hosszú sarokba 0–1. Ezt egy olyan egyértelmű lesgóllal egyenlítettek ki a hazaiak, aminél még az ő játékosaik is megálltak – a súlyos hiba azonban nem került megmásításra, 1–1. Mi a bekapott gól után is a saját játékunkkal foglalkoztunk, és Módly Samu passzával ziccerben lépett ki Mihók Martin, ő pedig nem is hibázott, így 2–1-es előnnyel mehettünk rövid pihenőre.

Újból egyenlítettek a második negyedben a hazaiak, ám Módly átlövésből visszavette az előnyt (2–3), sőt, a hajrában egy ritkán látható szép góllal már kettővel vezettünk. Orbán Roland–Lakatos Kriszitán-összjáték után utóbbi 18 méterről lőtt a kapuba, 4–2 volt ide a nagyszünetre.

A harmadik etapban egyre inkább fáradtunk, több helyzetük volt a hazaiaknak, és voltak egyéni védekezésben is hibáink, így fordított az ETO. Megpróbáltunk nyomást gyakorolni, de ők voltak fölényben, és két újabb gólt szereztek az utolsó 20 percben, így végül 7–4-re győztek a győriek.

Az ETO dominálni próbált a mérkőzés egésze során, ám az első félidőben mi is hasonlóan nyílt-sisakos játékkal rukkoltunk ki, jó helyen szereztünk labdákat, és szép gólokat szerezve 4–2-re vezettünk az első 40 perc után. Aztán fizikálisan elfogytunk el ezek után. Ez volt a negyedik hét, amikor teljes létszámban tudtunk edzeni, de egy ilyen minőségi csapat ellen „csak” egy félidőre voltunk elegek. Amíg erővel bírtuk, négy gólt rúgtunk nekik – ez a pozitív, ám az erő elfogyása után jöttek a hibák folyamatában. Az első két etap munkájáért, góljaiért dicséret illeti a srácokat. A második félidőre elfáradtunk, a hibákat ki kell javítanunk. Megérdemelt volt a Győr győzelme, de lehet, és kell is alapozni az első félidei játékunkra

– mondta Tóth Zsolt a találkozó után.