A bajnok otthonában szakadt meg az U17-es leányok kiváló sorozata

A bajnok otthonában szakadt meg az U17-es leányok kiváló sorozata

Csapatunk gólzáporos mérkőzésen 5–2-es vereséget szenvedett a Ferencváros vendégeként az utolsó előtti játéknapon.

FTC U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 5–2 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Doncsecz A. (Giczi K., 56.), Takács M., Müller Zs., Licskai L. – Sági F., Bukor Z. (Lukács K., 56.), Alasz H. (Tóth L. B., 83.) – Nagy B. (Nagy Cs., 78.), Csombor L. (Kutasy L., 83.), Polovics D. Vezetőedző: Biró Bence.
Gólszerzők:
Müller Zs. (62., 2–1), Polovics D. (82., 4–2)

Hibátlan felsőházi mérleggel utazhatott a fővárosba U17-es korosztályunk, amely nem más céllal vágott neki a Ferencváros elleni találkozónak, mint hogy megismételje az itthoni fegyvertényt – a rájátszás 2. fordulójában Polovics Dorina és Nagy Csenge góljaival 2–1-re diadalmaskodtunk a zöld-fehér derbin – és három ponttal térhessen haza.

Ehhez mérten jól is indítottuk a mérkőzést, rögtön az összecsapás elején ziccerbe kerültünk, Berceli Nikolett azonban hatalmas védéssel gondoskodott arról, hogy 0–0 maradjon az állás. A kimaradt lehetőség aztán sajnos megbosszulta magát: egy sarokrúgás utáni lefejelt labdából a budapestiek kerültek lépéselőnybe, akik a szünet előtt nem sokkal megduplázták előnyüket, így 2–0-ról jöhetett a folytatás.

A szünetben aztán rendeztük a sorokat, egy sokkal harapósabb, keményebb Illés Akadémia-Viktória volt a pályán, amely azon túl, hogy ezzel alaposan megzavarta ellenfelét, kozmetikázni is tudott az eredményen és egy gólra zárkózott, 2–1. Ez egészen az utolsó negyedóráig így is maradt, amikor azonban sajnos egy öngól után ismét mi készülődhettünk középkezdéshez. Ez megfogott bennünket, kisvártatva ismét betaláltak a hazaiak, s bár Polovics Dorina révén még mi is eredményesek tudtunk lenni, a Ferencváros a hosszabbításban beállította az 5–2-es végeredményt és otthon tartotta a három bajnoki pontot.

Az első és a második félidőben is más arcát mutatta a csapat. Az első játékrészben sajnos sokszor fegyelmezetlenek voltunk, valahogy nem működött a játékunk. Főleg az előre-védekezésben akadtak gondjaink. Emellett két gólt is kaptunk szöglet után, ez azért bosszantó, mert sokat foglalkozunk vele. A szünetben így aztán volt mit átbeszélnünk, de egyértelműen jót tett számunkra a pihenő. Sokkal nagyobb rizikót vállaltunk be, feljebb toltuk a védekezésünket és egy még agresszívabb játékkal rukkoltunk elő. Ez ült is, szépíteni is tudtunk, mindemellett pedig ellenfelünkön is érezhető volt, hogy nem igazán ízlik nekik, amit csinálunk. Megvolt a lendületünk, éppen ezért nagyon sajnálatos, hogy nem mi tudtunk egyenlíteni, hanem egy roppant szerencsétlen öngóllal visszaállt a kétgólos különbség. Ezután is mentünk, nem adtuk fel, innentől azonban már nem volt visszaút számunkra. Számomra, valamint a játékosok számára is nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk. Ugyan vereséget szenvedtünk, de nem tudom elmarasztalni a lányokat, főleg azért, amit a második félidőben láttam tőlük

– fogalmazott a találkozót követően Biró Bence vezetőedző.