Öt újoncot adott ma az Illés Akadémia a Haladásba

Öt újoncot adott ma az Illés Akadémia a Haladásba

A bajnokság zárómeccsén Gyirmóton játszott a 700 szombathelyi szurkoló által támogatott Haladás.

Az utolsó forduló előtt eldőlt: nem kapott jövő évi NB II-es jogosultságot a Szombathelyi Haladás, így bizonytalanná vált a klub jövője. Bosnjak Predrag a Verpecz – Frák, Jancsó, Ene, Beronja – Rácz, Erdei, Szakály – Baján, Pintér, Rétyi összeállításban küldte pályára a csapatokat. Ez azt jelentette, hogy Frák Marcell Milán először volt kezdő, míg Baján Roland személyében újoncot avattak a vasiak. Mellettük Jancsó András, Rácz Barnabás és Szakály Attila képviselték az Illés Akadémia-múltat. A kispadon csupa növendékünk kapott helyet: Molnár-Végh Marcell, Stefanich Mirkó, Takács-Földes Olivér, Mozsár Dávid, Bolla Bálint, Pruska Dániel, Horváth Arnold, Szvoboda Dániel és László Krisztián. A szombathelyiek – ahogy a Hali-tábor is – tiszta feketében játszotta a mérkőzést. A vasi stábot most is erősítették az Illés Akadémia szakemberei: Bánfalvi Zsolt és Elek Zsolt.

A hazaiak keretében is volt korábbi növendékünk, Medgyes Zoltánt a cserék közé nevezte a Gyirmót FC Győr szakmai stábja.

A 2. percben Erdei Carlo szögletét a hosszú oldalon érkező Pintér Filip a földre fejelte, ami onnan a jobb felső pattant, 0–1. Nem sokkal később egyenlítettek a hazaiak. A zöld-fehérek szurkolói elképesztő buzdítással szurkoltak a vasiaknak. A Haladás bátor volt támadásban is, pedig a jobb szélünkön a 19 éves Frák Marci és a 17 éves Baján Roland tüsténkedett. Többet volt a labda a hazaiaknál az első félidő második felében és a hajrájában egy büntetőből a vezetést is megszerezték, 2–1.

A szünetben aztán Mozsár Dávid érkezett, Baján Rolandot váltotta. A vasiak igyekeztek építeni az akciókat, egy ilyen végén a 68. percben Rácz Barnabással szemben kétszer is szabálytalankodtak a 16-oson belül, ám a játékvezetőknél ezek egyike sem ért 11-est. A 69. percben harmadik és negyedik újoncként László Krisztián és Pruska Dániel is érkeztek. A Hali ezek után is mindent elkövetett a gólszerzés érdekében. Az égiek közben zivatart küldtek Gyirmótra: ők is megsirattak a szombathelyieket… A 74. percben László Krisztián került helyzetbe, a rárúgott labda veszélyesen pörgött a gyirmóti kapu felé, de a háló tetejére esett. Az utolsó bő tíz percre Szvoboda Dániel és ötödik debütálóként, Bolla Bálint is érkezett. A bátran futballozó fiatalok egy pillanatra nem adtak fel, azonban egyenlíteni nem sikerült, 2–1-re a Gyirmót FC Győr nyert.

A találkozót követően hosszasan éltette a játékosokat, a stábot és a szombathelyi futballt a fantasztikus hangulatot teremtő Haladás-tábor.