A 8+1-es felállást tanulta ősszel az U12-es együttesünk

A 8+1-es felállást tanulta ősszel az U12-es együttesünk

Visszatekintőnk utolsó részében legkisebb versenykorosztályunk, az U12-esek 2021-es őszét vizsgáltuk meg.

Az U12-eseknél (hasonlóan az U13-hoz) négy csoportba osztották a magyarországi klubokat. A bajnokságokat területi elv alapján alakították ki, a mieink az Észak-nyugati csoportban szerepeltek. Az eredmények alapján tabellát nem készített a szövetség. A vezetőedző, Tóth Zsolt értékelése után megvizsgáltuk, mit is mutatnak a számok az U12-esek teljesítményéről.

A tizenkét mérkőzésből hatszor győztünk, egy döntetlent játszottunk és ötször vereséget szenvedtünk. 40 gólt szereztünk és 26-ot kaptunk. Hazai környezetben legyőztük a Tatabányát, a Veszprémet, a Királyt és a Gyirmótot, viszont kikaptunk az ETO-tól. A Mosonmagyaróvárral döntetlent játszottunk. Nyertünk idegenben Székesfehérváron és Tatabányán, míg vereséget szenvedtünk az ETO, a Mosonmagyaróvár, a ZTE és a Veszprém vendégeként.

Hogy a betegségek mennyire befolyásolták a csapatösszetételt, mutatja, hogy mindössze ketten: Mihók Martin és Németh Barnabás szerepelt mind a 12 mérkőzésen. Csak egyszer hiányzott Lakatos Lénárd Krisztián, Szakács Benedek és Schepanski Noah. Tíz meccsen kapott lehetőséget Dobovánszky Ábel és Reiber Marcell, kilencen pedig Módly Samu, Szalma Zétény és Orbán Roland. Nyolcszor játszott Hajba Botond, Molnár Barnabás és Székely Máté, míg hétszer Vincze Dániel. Öt találkozó került Győrvári Levente lábába, kettő Tóth Noelébe és Lengyel Ágostonéba. Egy-egy alkalommal lépett pályára Lajos Patrik és Molnár Bálint.

Mindössze kétszer kaptunk sárga lapot, igaz, azt egy meccsen egy játékosunk, így Molnár Barnabás Tatabányán a kiállítás sorsára jutott.

A házi góllövőlista élén Mihók Martin zárt 11 találattal, őt kilenccel Lakatos Lénárd követi. Öt gólt szerzett Módly Samu és Molnár Barnabás, hármat Szakács Benedek, kettőt Reiber Marcell, Orbán Roland és Németh Barnabás, míg egyet Dobovánszky Ábel.

A folytatás a tervek szerint a bajnoki küzdelmek során 2022. március 5-én lesz.