76 perc emberhátrány ellenére pontot szerzett a Haladás

76 perc emberhátrány ellenére pontot szerzett a Haladás

A debütáló Pintér Filip gólja döntetlent jelentett a vasiaknak.

Három hét szünet után folytatódott a Merkantil Bank Liga: a Haladás a siófoki iksz után Győrbe utazott. A nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadón Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Csernik, Rácz, Simut, Zvekanov, Doktorics – Pintér tizeneggyel futott ki a Hali az ETO Park gyepére, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Rácz Barnabás, Simut Mario Lucas és Doktorics Áron, valamint egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag volt ott a kezdőben. A kispadon – többek mellett – Szakály Attila, Mohos Barnabás, Katona István, Horváth Rajmund, Bolla Gergő és Szvoboda Dániel várt bevetésre. Pálfi Donát első szombathelyi, Pintér Filip pedig abszolút első NB II-es mérkőzésén szerepelt, ráadásul mindketten kezdőként. A győriek csapatkapitánya az a Keresztes Krisztián, aki 2010-től 2019-ig pallérozódott akadémiánkon.

A hazaiak nyomásával indult a találkozó és a 6. percben ez ember- és gólelőnnyé érett. Egy gyors győri akció végén a kapufáról kipattanó labdát Diarra tette kapura, a lövés Bosnjak Predrag kezét érintette, így a játékvezető kiállította a balbekket és 11-est kapott az ETO. Ezt értékesítették is: a gól meg is nyugtatta őket, előttük adódott inkább lehetőség ebben a játékrészben.

Fordulás után érkezett Horváth Rajmund, azaz mi sem akartunk lemondani a támadások lehetőségéről. Ennek ékes példája volt a 49. perc: Nyíri Vince lekészítését Pintér Filip egy jó csel után jobbal a bal felső sarokba vágta 22 méterről, 1–1! A Haladás ezek után is bátran futballozott – beállt Mohos Barnabás és Szakály Attila is – ha pedig az kellett, akkor önfeláldozóan védekeztek a vasiak. A 82. percben kiegyenlítődött a létszám, hiszen a 25 perce beálló győri légiós hamar összeszedett két sárga lapot. Újabb gól nem született, így a Hali ötödik meccse veretlen!

A Szombathelyi Haladás óriási szívvel és remek taktikával futballozott – tíz emberrel sem bekkeltek Alekszandar Jovics tanítványai, így teljesen megérdemelten hoztak el egy pontot a bajnoki címre esélyes győriek otthonából!