Értékes győzelem a fővárosból

Értékes győzelem a fővárosból

Az Illés Akadémia U17 a harmadik fordulóban harmadik győzelmét aratta.

UDSE U17 – Illés Akadémia U17 1–3 (0–2)
Illés Aka. U17:
Farkas – Németh R., Bécsy, Gyapjas – Abért B. (Fülöp, 89.), Csalló, Szabó B., Szabó M. M. (Skravanek, 65.) – Bene (Menzselejev, 75.), Pljesovszki (Liplin 75.), László. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Pljesovszki (7., 11-esből, 0–1), Csalló (36., 0–2), Liplin (87., 1–3)

Újpestre látogatott az Illés Akadémia U17, ellenfelünk az UD Magyar-Német SE együttese volt: a fővárosiak a Kelentől kikaptak 1–0-ra, ám Békéscsabán 4–0-ra nyertek. Mi Pécsett 2–1-re győztünk, hazai környezetben pedig a Kecskemét ellen 3–1-re. Eső utáni műfű fogadta az együtteseket.

A mérkőzés elején sikerült megszereznünk a vezetést. Pljesoviszki Gergő egy labdavesztés után villámgyorsan visszatámadott, elvette a kapustól a labdát, aki szabálytalankodott vele szemben, 11-es! A sértett magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult: félmagasan a kapu bal sarkába lőtt, 0–1. A hazaiakat kapufát rúgtak, mi pedig újabb gólt! A 36. percben pontrúgás harcoltunk ki, a beadás után pedig Csalló Kristóf okosan átemelte a labdát a rárontó kapuson, 0–2.

A szünetet követően is az öltözőben maradtunk, nyomást tudott ránk gyakorolni a hazai csapat, az 51. percben pedig szépíteni is tudtak. Egy oldalszabadrúgás után a kipattanó labdából találtak be, 1–2. A nyomást fenntartották szerettek volna egyenlíteni, egy hulló fejesből kapufájuk volt. A hajrában azonban egy „Bencés” akció végén eldöntöttük a három pont sorsát! A bal szélen Szabó Bence robogott el, középreadását a kapuval háttal Liplin Bence vette át, beforgatta a védőjét, és a kapus bal lába mellett a hálóba lőtt, kialakítva a 3–1-es Illés Akadémia-győzelmet!

Két hasonló felfogású csapat játszott ma – az egyéni képességek döntöttek, a találkozó fordulataiból mi jöttünk ki jól. Az időjárás kegyes volt hozzánk, az eső a meccs elejére elállt, és az iramra sem lehetett panasz, lüktetett a játék. Örülök, hogy a cserék is hozzátettek a csapat produkciójához! Nagyon jól játszó ellenfélt győztünk le, így gratulálok a játékosaimnak

– értékelt Kovács László vezetőedző.