2–1-re győzött a Szombathelyi Haladás

2–1-re győzött a Szombathelyi Haladás

Zöld-fehér rangadó helyszíne volt a Rohonci út.

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a Szombathelyi Haladás az ETO FC Győr csapatát fogadta. Németh Szabolcs Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Hursán, Sipos Z., Derekas – Molnár R., Borvető összeállításban játszatta a Halit, azaz Simut Mario Lucas és Doktorics Áron szerepelt a korábbi Illés Akadémia-nevelések közül, míg Bosnjak Predrag az edzői kart képviselte. Az ETO-ban a kezdőcsapat tagja volt Kiss Bence, míg Kovács István ma nem volt keretben. Nálunk a padon – többek között – Nyíri Vince, Bolla Gergő, Tóth Máté, Horváth Rajmund és Tarján Patrik vártak bevetésre.

Kiegyenlített, jó iramú és változatos meccset láthatott a Haladás Sportkomplexum közönsége. A szurkolók a lelátón vívtak hangpárbajt, a csapatok pedig a játéktéren. Fél óra elteltével a Haladás szerzett vezetést: egy jobb oldali Doktorics-szabadrúgás után Hursán Györgyről került a labda a bal alsó sarokba, 1–0. Sokáig nem örülhettünk: pár perc múlva a saját védőzónánkban adtuk el a labdát, Borsos vezette azt Verpeczre, és a kapunk bal felébe lőtt, 1–1. A hosszabbításban jártunk, amikor szabadrúgáshoz jutott a hazai együttes. A labda mögé Sipos Zoltán állt: a lövés – megpattanva a sorfalon – a bal felső sarokba vágódott, 2–1. Úgy tűnik, a hosszabbítás perceiben összpontosít a Hali: a Csákvár ellen a II. félidő legvégén, a múlt héten a Nyíregyháza ellen, és most az ETO ellen is az I. félidő „ráadásában” találtak be a vasiak.

Szünet után kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, bár egyszer egy közeli fejesnél, és egy szabadrúgásnál is résen kellett lennie Verpecz Istvánnak. Horváth Rajmund és Nyíri Vince is lehetőséget kaptak a Haliban, ám újabb gól nem esett, így a nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadót 2–1-re nyerte meg a vasi együttes.

A Haladás 14 éven után győzte le az ETO-t hazai környezetben.