Az U21 kivételével elmaradnak az UP-válogatott események

Az U21 kivételével elmaradnak az UP-válogatott események

Az MLSZ elnökségi ülés keretében döntött erről.

2021-ben folyamatosan érkeztek a meghívók az Illés Akadémiára az utánpótlás-válogatottak részéről. Így az Oross Márton irányította U19-es csapatban Schuszter Ronald, Tóth Milán, Kállai Kevin és Debreceni Zalán (valamint Auer Ákos és Szalay Szabolcs) kapott folyamatosan lehetőséget. Csapatunk Norvégiában szerepelt volna a hazaiak, majd Andorra és Izland ellen egy mini tornán, ám az UEFA még február utolsó hetében törölte az eseményt, és a nyári kontinensbajnokságot is.

Az U18-asok még a múlt héten két mérkőzést le tudtak játszani. Románia ellen Horváth Rajmund és Tarján Patrik debütáltak címeres mezben. Tímár Krisztián csapatának áprilisra egy Szerbia elleni hazai, májusra egy Ausztria elleni, szintén hazai mérkőzés, majd egy felvidéki háromnemzetes torna szerepelt a programjában – ezek is mind-mind elmaradnak.

Szabó Bence és Simon Barnabás játszottak 2021-ben az U17-es utánpótlás-válogatottban. A világjárvány miatt még decemberben döntött úgy az UEFA, hogy törli az Európa-bajnokságot és így a selejtezőket is. A mieink egyébként Luxemburgban szerepeltek voltak a miniállam, valamint Svájc és Fehéroroszország ellen.

Papp Csongor és Szvoboda Dániel képviselte az Illés Akadémiát az U16-os válogatottban. Sándor György szövetségi edző áprilisban edzőtáborba várta volna a fiúkat, míg májusban Romániába látogatott volna a társaság, három nap alatt két meccsre a helyiekkel.

Belvon Attila U15-ös válogatottjába Bodrogi Bence, Katona István, Kopácsi Áron és Bolla Bálint kapott meghívót. A fiúk áprilisban Szlovénia ellen hazai környezetben játszottak volna, míg májusban Ausztriában utaztak volna, két felkészülési meccset is vívni az osztrákokkal.