Csizmadia Zsófi kezdőként mutatkozott be a Simple Női Ligában

Csizmadia Zsófi kezdőként mutatkozott be a Simple Női Ligában

Diósgyőrben debütált az Illés Akadémia 17 éves játékosa, majd az elmúlt hétvégén is tagja volt a Haladás-Viktória kezdőcsapatának.

U19-es akadémistánk februárban érkezett a csapathoz, azóta pedig meglehetősen eseménydús időszakon van túl. Fontos gólokkal vette ki részét korosztályos csapata tavaszi meneteléséből, meghívót kapott az U19-es válogatott összetartására, március 13-án pedig a Diósgyőr ellen élete első NB I-es mérkőzését játszotta.

Két nappal a mérkőzés előtt tudatosult bennem, hogy valószínűleg kezdőként lépek majd pályára Miskolcon. Alapvetően izgulós típus vagyok, ez most sem volt másképp, viszont ezúton is szeretném megköszönni a csapattársaimnak, valamint Székely Tibor vezetőedzőnek, hogy rengeteg jó-tanáccsal segítettek. Mindenki arra biztatott, hogy élvezzem a játékot, és ha olyan szituáció adódik, bátran vállalkozzak távoli lövésre

– mesél emlékeiről a fiatal játékos.

A Diósgyőr az elmúlt években rendre ott volt a két élcsapat mögött, több alkalommal is kupadöntőt játszott, így nem akármilyen csapat ellen került sor az élvonalbeli bemutatkozásra.

Ami a leginkább újdonság volt az U19-es mérkőzésekhez képest, hogy sokkal gyorsabb a játék, jóval kevesebb idő alatt kell jó döntéseket hozni. A vereség ellenére úgy gondolom, jó teljesítményt nyújtott a csapat, amire lehet építeni a következő találkozókon. Az edzéseken nagyon sok új dolgot, új taktikai elemet gyakorlunk, amelyekből biztos vagyok, hogy folyamatosan egyre és egyre többet tudunk majd hasznosítani a mérkőzéseken.

Bő egy hónapja vagy itt Szombathelyen. Hogy érzed magad az új társak között?

Nagyon jól érzem magam, az U19-es, valamint a felnőtt csapattársak is nagyon nyitottan fogadtak és mindenben segítettek, hogy könnyebb legyen. De nem csak a játékosoknak, a stábtagoknak is nagyon hálás vagyok, a bizalmukat, belém vetett hitüket pedig a lehető legjobb teljesítménnyel próbálom meghálálni minden egyes találkozón.

Nyitókép forrása: www.dvtk.hu