Könnyű ellenfelek itt már nincsenek

Könnyű ellenfelek itt már nincsenek

Kiss Bence szerint nagyon nehéz csoportba került U21-es labdarúgó-válogatottunk a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságon. Az Illés Akadémián nevelkedett fiatal futballista bízik abban, hogy bekerül a kontinenstornán résztvevő nemzeti csapatunkba.

 

A svájci Nyonban megtartott sorsoláson Gera Zoltán szövetségi edző együttese az A-csoportba került, ahová még Németország, Hollandia, valamint Románia gárdája kapott besorolást. A csapatok Székesfehérváron és Budapesten találkoznak majd egymással. A Szombathelyi Haladás legénységéből a védő Mocsi Attilának és a középpályás Kiss Bencének van reális esélye arra, hogy bekerüljön a magyar keretbe.

Nagyon bízom abban, hogy ott lehetek a tornán. Eddig valamennyi összetartásra behívott Gera Zoltán és hat felkészülési mérkőzésen is kezdő voltam. A koronavírus-fertőzésen már túl vagyok. Negatív lett az utolsó tesztem, de még pár vizsgálat azért vár rám, közte a szívultrahang és egy komplex vérvétel. Remélem, hogy minden rendben lesz és nekiállhatok keményen dolgozni, hogy visszanyerjem az erőmet és a formámat. Mindent megteszek annak érdekében, hogy az Európa-bajnokságon is magamra ölthessem az U21-es válogatott meggypiros szerelését

– fogalmazott Kiss Bence, aki arra is kitért, hogy mi a véleménye a sorsolásról.

Elmondása szerint nehéz csoportba kerültünk, de a legjobb 16 között már könnyű ellenfelek nincsenek. Úgy vélekedik, hogy Németország a legerősebb a kvartettből, de Hollandia is nagyon jó csapattal rendelkezik.

A két nagy közül az egyiket meg kellene vernünk ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból. De a románokról sem szabad megfeledkezni, mert ők két éve elődöntőt játszottak. Az biztos, hogy óriási élmény lenne hazai környezetben szerepelni. Talán márciusban már szurkolók is lehetnének a stadionokban, mert az rengeteget jelentene a csapat számára. Úgy gondolom, hogy a magyar gárda folyamatosan fejlődött, összekovácsolódott. Szerintem egyáltalán nem esélytelenül lép majd a csapat pályára. Remélem velem a soraiban

– zárta szavait a Szombathelyi Haladás 21 esztendős futballistája.

Kiss Bencén kívül az Illés Akadémia korábbi növendékei közül Kiss Tamás és Huszti András tagja a keretnek – sőt, akár „visszajátszóként” Schäfer András is ott lehet a csapatban.

A magyar U21-es válogatott a sorsolás alapján jövő márciusban a németek ellen játssza az első meccsét Székesfehérváron. Ezt követően a fővárosi Bozsik-stadionban a hollandokkal mérkőznek meg Gera Zoltán tanítványai, akik végül a románokkal csapnak össze majd, újfent Székesfehérváron.

Az U21-es Európa-bajnokság hazai helyszínei között ott lesz Szombathely is, így a vasi megyeszékhelyen is rendeznek majd mérkőzést. A C-csoportba sorolt Oroszország, Izland, Franciaország és Dánia legjobbjait láthatjuk a Rohonci úton. Akár a meggypiros mezesekkel is találkozhatunk: ehhez Gera Zoltán csapatának a 2. helyen kell zárnia a négyesben, és a C jelű kvartett első helyezettjével játszhat majd a Hali-stadionban.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu