Voltak jobb és gyengébb periódusaink is

Voltak jobb és gyengébb periódusaink is

A nívós ausztriai torna utolsó mérkőzését megnyerte U7-es csapatunk, így Szabó Róbert tanítványai vidáman indulhattak haza.

Vasárnap az U7-es korosztály 20 csapata is pályára lépett a  scheiblingkircheni Pittentalcup keretében. Az Illés Akadémia együttese a B-csoportban a JAZ GU Süd legénysége ellen kezdte meg az egyenként 12-12 perces mérkőzések sorát és 1–0-ra kikapott. Ezt követően sajnos a First Vienna is legyőzte Szabó Róbert tanítványait: 2–0 lett az osztrákok javára. Szerencsére a harmadik fordulóban sikerült javítani, ugyanis 12–0-ra verték a mieink a hazai USV Scheiblingkirchen-Warth együttesét. Majd a csoport zárókörében az SK Rapid Wien ellen egy újabb siker következett: 1–0-ra győztünk a bécsi zöld-fehérek ellen. Ennek köszönhetően 6 ponttal, a negyedik pozícióban zártuk a csoportkört. Így aztán a 9–16. helyezésekért folytathattuk.

Sajnos a helyosztók sem indultak jól: előbb a Grazer AK nyert ellenünk 2–1-re, majd az FC Pinggau-Friedberg 2–0-ra. Befejezésképpen aztán 1–0-ra legyőztük a TSV Hartberget, így pedig végül a 15. helyen zártunk a Markó Hunor, Pungor Dominik, Németh Olivér, Poór Zétény, Németh Bercel, Simon Medox, Polgár Kornél és Wirth Koppány alkotta kerettel.

Ha az eredményt nézzük, akkor közepes eredmény a 15. hely.  Ennek ellenére én elégedett vagyok a gyerekek és a csapat teljesítményével. A lejátszott hét meccsből hármat nyertünk meg és négyet veszítettünk el, de a sikertelen mérkőzések alakulhattak volna fordítva is. Egy kis szerencsével, egy kicsit gyorsabb gondolkodással, vagy mozdulattal a mezőny első felében is végezhettünk volna. A Bozsik-tornákon, és az edzések nagy részén kapus nélkül játszunk, de itt három kapust is kipróbáltam a nap során, és mindegyikkel nagyon meg voltam elégedve. A gyerekek mindent megtettek azért, hogy eredményesebbek legyenek , de a mai napon semmi sem úgy sikerült, mint ahogy elgondoltuk. Az utolsó mérkőzés előtt szomorúak voltak, hogy „csak” a 15. helyért játszhatnak, de az 1–0-s győzelem után már vidáman indultak hazafelé. Én ezúton is csak gratulálni tudok mindenkinek

– összegezte a nap tapasztalatait Szabó Róbert.