Hatvannégyen szerepeltek az NB III-ban

Hatvannégyen szerepeltek az NB III-ban

Az osztályozókkal befejeződtek az NB III 2022/2023-as küzdelmei.

Illés Akadémia korábbi növendékei 37 csapatot erősítettek a hivatalosan tegnap befejeződött bajnokságban.

A Keleti-csoportban heten játszottak nyolc együttesben.

Fördős Adrián a BKV Előre; Orovecz Ádám a Füzesgyarmat; Kócsa Tamás a Salgótarjáni BTC (tavasszal a Közép-csoportba sorolt Bánk-Dalnoki LA csapatában); Farkas Márk a Sényő; Hegedűs János a Diósgyőri VTK második gárdájában, illetve a Vasas II-ben; Radó András szintén az angyalföldieknél. Labát Krisztofer ősszel az FC Hatvanban, tavasszal a Pénzügyőrben szerepelt.

Tizenkét klubnak adtunk labdarúgót a Közép-csoportban.

Az NB I-ben is bemutatkozó Fábiánkovits István a Honvéd II-ben; Telinger István a Ceglédben; Soós Bence és Rédei Adrián az Erzsébeti SMTK-ban; Bata Kristóf Hódmezővásárhelyen; Tóth Kristóf ősszel a Meton-FC Dabasban, tavasszal a Ceglédben; Füredi Patrik a Szekszárdban; Molnár Sándor a Dunaújvárosban szerepelt. Hárman voltak a III. Kerületben: Schuszter Ronald, Grabant Bence és Kirják Henrik; míg öten a Paks II-ben: Nyári Patrik, Váncsa Máté, Debreceni Zalán, Volter Patrik és Simon Barnabás. Utóbbiak mindhárman az NB I-ben is bemutatkoztak 2022 őszén. Czuczi Péter és Sólyom Bence a Majosi SE labdarúgói voltak, Pölöskei Tamás Máté a PTE-PEAC-ban játszott.

A Nyugati-csoportban 16 csapatban 39 egykori Illéses játszott.

A patinás Kaposvári Rákóczit korábbi U19-es vezetőedzőnk, Horváth Rudolf irányította, a somogyiaknál futballozott Horváth Balázs. Tóth Gergő Ádám és Jakab Dávid a Balatonfüredet erősítették; Kovács Ádám és Gaszner Roland Tamás a Bicskét; Soltész Barnabás a Budaörsöt. A Kelen SC alkalmazásában áll Kádár Máté; a Komároméban Szecsődi Gergő és Szabó Bence; a Teskándéban Lórántfy Barnabás, Horváth József, Bontó Marcell és Borbács Ádám. Ősszel Nagykanizsán játszott, tavasszal a Teskándban Kovács Zoltán, míg ősszel a ZTE II-ben és tavasszal Teskándon Vert Tamás. A Puskás Akadémia II-ben szerepel Kapus Barnabás és Vékony Bence Zsolt. Négyen voltak a Veszprémben Horváth Hunor, Tóth Martin, Major Norbert és Varga Márk Csaba. A ZTE II-ben szerepelt Papp Csongor, Bolla Bence, Nagy Roland Huba, Huszti András és Gyurján Márton, míg a szomszédvár Nagykanizsában hatan: Kovalovszki Máté, Szabó Patrik Zsolt, Török Milán, Varga Dominik, Szilágyi Adrián és Sági Marcell. Az ETO-nál Balogh Ákos, Varga Olivér és Keresztes Krisztián kapott szerepet; Domján Donát a Gyirmótban; Sulyok Dániel, Sulyok Marcell és Füleki Márk pedig Csornán.