Visszavágtunk az őszi vereségért!

Visszavágtunk az őszi vereségért!

A címvédő sem tudott megálljt parancsolni az Illés Akadémia Fiatalok csapatának.

Már a 11. fordulót tapossák a Városi Kispályás Labdarúgó bajnokság csapatai. Ezúttal a Peszi FC volt az Illés Akadémia Fiatalok ellenfele, akikkel szemben a Marton – Joó, Fazekas, Biró, Győrffy Szeiler, Bokor, Szabella, Koronczai összetételű együttesünk sorakozott fel.

A mérkőzés első 10 perce inkább az ismerkedésről szólt. A zöld-fehérek sok passzból álló támadásokat próbáltak felépíteni, míg ellenfelünk kontrákra rendezkedett be. Nagyjából a félidő derekán végezhetett szögletet a „hazai” csapat melyből meg is szerezték a vezetést, 1–0. Válaszul egy tetszetős támadást vezettünk, a mai napon a kapusmezt magára öltő Marton Zoli passzolta fel Fazekasra a labdát, ő külsővel tovább pörgette a játékszert Szabellának, aki az alapvonalról gurított vissza a feladóhoz, így Fazekas Norbinak csak az üresen maradt kapuba kellett passzolnak, 1–1. Nem volt megállás: Szabella Oli szerezte meg a vezetést egy 10 méteres távolságból eleresztett lövésből, 1–2. A félidő utolsó harmada ellenfelünkről szólt: volt, hogy a kapufa segített; volt, hogy hátul Joó Bálinték védekeztek remekül és több ízben Marton Zoli védett bravúrosan, akár egy támadáson belül kétszer-háromszor is. Ennek köszönhetően is maradt a szünetre ez az eredmény.

A második félidőt jól kezdte a csapat, hamar növelni tudták Fiataljaink az előnyt, Szabella Oli lőtt félfordulatból szép gólt, 1–3. Ezt követően talán kicsit belealudtunk az előnybe, és két labdavesztést követően újra egál volt, 3–3. Sőt, egy kontratámadást követően hamar át is vette a vezetést riválisuk, 4–3. Erre is volt válaszunk, Győrffy Matyi végzett el egy bedobást szemfülesen, melyet Olivér továbbított a kapuba, 4–4. Lendületben maradva Matyi szerzett labdát az ellenfél térfelén passzolt Oli elé, aki pedig a kapus mellett visszatette Fazekas Norbi elé, ő pedig a kapuba juttatta a játékszert és újra nálunk volt az előny, 4-5! Letámadásaink jól működtek ebben az időszakban: egy ilyen után alakítottunk ki újra egy ziccert, ezúttal Fazekasé volt az utolsó passz és Szabella volt a befejező, 4–6.

Lezárásként Biró Bence vette be kapásból Fazi szöglete után a címvédő kapuját, ezzel kialakítva a 7-4-es Illés Akadémia-győzelmet.

Egy fordulatos, jó iramú mérkőzésen vágtunk tehát vissza a Peszi csapatának. Kitűnő formának örvend az Illés Akadémia Fiatalok csapata, a tavaszi három győztes mérkőzésen eddig 23 gólt szerezve vezetjük a bajnokság alapszakaszát.

A következő fordulóban az ATANÁCS csapatát fogadjuk április 29-én.

Peszi FC – Illés Akadémia Fiatalok 4–7 (1–2)
Gólszerzők: Szabella (4), Fazekas (2), Biró