Visszavágtunk a Paksnak!

Visszavágtunk a Paksnak!

U14-es csapatunk elhozta a három pontot az atomvárosból.

Paksi FC U14 – Illés Akadémia U14 1–3 (0–1)
Illés Aka. U14:
Tama – Abért, Blum, Mayer, Kelemen – László (Takács D., 66.), Palkó, Németh R. (Bécsy, 52.) – Meskó, Szijjártó Ábel, Csonka (Őri, 54.). Edző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Palkó (32., 11-esből, 0–1), Meskó (57., 1–2), Szijjártó Ábel (60., 1–3)

Fűtötte a visszavágás vágya akadémistáinkat, ugyanis ősszel egy ki-ki meccsen 1–0-ra a paksiak nyertek Szombathelyen. A találkozó első bő negyedórájában ennek megfelelően nekiugrott ellenfelének az Illés Akadémia, sorra dolgozta – és sajnos hagyta is – ki helyzeteit. A 32. percben mégiscsak sikerült megszerezni a vezetést, Palkó Áron bizonyult magabiztos ítélet-végrehajtónak a 11-es pontra letett labdánál.

A második félidőben az agresszívan futballozó hazaiak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, és egy sarokrúgást követően el is érték céljukat. Ez azonban azt jelentette, hogy a mieink még nagyobb elszántsággal küzdöttek tovább. Az 57. percben Palkó Áron remek helyzetfelismerésének köszönhetően hozta játékba Meskó Márkot, aki gyönyörűen emelte át a paksi kapust, 1–2. Három perc múlva pedig eldőlt a három pont sorsa: egy szép akció végén Meskó beadását Szijjártó Ábel fejelte mintaszerűen a hazaiak kapujába, kialakítva a 3–1-es Illés Akadémia-sikert.

A Nyíregyházához hasonlóan agresszív ellenféllel találta szembe magát az Illés Akadémia U14, de ma a futball nyerni tudott, és a mieink teljesen megérdemelten hozták el a győzelmet a Duna-partról.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már a 2. percben egy szép akciót követően ziccerbe kerültünk, ami sajnos még kimaradt. Bő negyedóra után akár több góllal is vezethettünk volna, kreatívak voltunk és látványosan fociztunk, de a helyzeteinket sorra kihagytuk. Egy jogosan megítélt büntetőből azonban mégis megszereztük a vezetést, és előnnyel mehettünk szünetre. A fordulást követően pontrúgásokban mutatkozott meg az egyenlítésért hajtó paksiak fölénye, és egy szöglet után be is találtak. Mi azonban rátettünk egy lapáttal, gólokat szereztünk, és bebiztosítottuk győzelmünket. Az elmúlt időszak munkája alapján kijelenthetem: mentálisan, fizikálisan rendben vagyunk. Büszkék vagyunk a gyerekekre, ma akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Megyünk tovább a célunk felé, a héten még egy újabb idegenbeli mérkőzés vár ránk

– összegezte a látottakat Tóth Zsolt.