Viharos zöld-fehér ütközet

Viharos zöld-fehér ütközet

Orkán erejű szélben és hózáporban tért vissza hosszú sérülés után Szijjártó Ármin.

Illés Akadémia U19 – Ferencváros U19 1–2 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Bonyhárd, Frák, Kovács B., Stifter – Kopácsi Á., Kovács P., Mohos (Bolla B., 61.) – Udvardi, Zsédely, Szijjártó (Pruska, 61.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Zsédely (71., 1–2)

Komoly sérülés után ismét játékra jelentkezhetett Szijjártó Ármin, akit Horváth András vezetőedző támadófeladatokkal bízott meg.
Rendkívül erős szélben, néhány fokban küzdött meg egymással a két zöld-fehér csapat. Az első játékrészben a vendég Ferencvárost támogatta a szél, ennek ellenére nem mondtunk le a támadásokról, igyekeztünk a tőlünk megszokott stílusban építeni azokat. Nagy munkában volt a védelmünk és kapusunk, hiszen a labdakihozatalban rendkívül fontos szerepük volt ilyen nehezített körülmények között is. Az első negyedóra végén már megtornáztattuk a vendégkapust: Zsédely Bence tartotta meg jól a labdát, azt a 16-oson belül kidobta a balról érkező Udvardi Ádámnak, akinek éles szögből leadott lövésénél hárított az FTC kapusa. Egy perc múlva nagyon veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a fővárosi csapat. A 17 méteres lapos lövésnél remekül vetődött Kovács Martin és ütötte ki a labdát. Remek labdakihozatalt csináltunk meg a 37. percben: Udvardi Ádi ezúttal a bal oldalon lépett meg, lövése azonban fölé szállt. A 40. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat: a mi bal oldalunkon léptek be a 16-oson belülre, ahol nem sikerült felszabadítanunk, majd a 14 méteres lapos lövés a lábak között utat talált a bal alsó sarokba, 0–1. A félidő hajrájában még egy 20 méteres löketet fogott meg Kovács Martin, így egygólos hátránnyal mehettünk szünetre.

Rögtön helyzettel kezdtük a második játékrészt: Mohos Barnabás kapott jó labdát, éles szögből 13 méterről centiket tévedett csak, amikor megcélozta a hosszú alsó sarkot. A kezdeti lendület után át-átjött az FTC a mi térfelünkre, és egy ilyen akció végén megduplázták vezetésüket. Nem adtuk fel kétgólos hátrányban sem. Mohos Barnabás szabadrúgását Kovács Péter fejelte kapura, ám védett a Fradi kapusa. A viharos erejű szél hózáport is hozott a meccsbe, küzdöttek a pályán lévők becsülettel. Túl voltunk a második felidő felén, amikor újabb veszélyes pontrúgásunk már gólt ért. Kopácsi Áron tekerte be a labdát, a rövidre befutó Zsédely Bence pedig okosan a jobb sarokba bólintott, 1–2. Pruska Dánielt játszottuk meg a hajrához közeledve, akinek a lövését a rövid előtt megfogta a vendégkapus. A Ferencváros rutinosan őrizte előnyét, így három ponttal távozhattak az Illés Akadémiáról.

Az irreális körülmények között kiderült, hogy az első félidő „szélelőnye” a Fradié lesz, amit ki is tudtak használni a fővárosiak. Fordulás után nagyon hamar egyenlíthettünk volna, ám ez a lehetőség kimaradt, miközben hátul elkövettünk egy hibát, ami után már kétgólos hátrányba kerültünk. Mégis sikerült szépítenünk, de az egyenlítés nem jött össze. Egyéni, technikai képességekben ma jobb volt az ellenfelünk. Örülök Szijjártó Ármin visszatérésének, nem szerettük volna túlterhelni, bízom benne, hogy ettől fogva elkerülik a sérülések

– mondta Horváth András vezetőedző.