Vereséget szenvedtek a Székelyudvarhelytől U19-es lányaink

Vereséget szenvedtek a Székelyudvarhelytől U19-es lányaink

Sokan voltak kíváncsiak akadémistáink székelyföldi vendégeink elleni találkozójára.

Kedden kora este a Székelyudvarhelyi Vasas Femina elleni felkészülési találkozó szerepelt legnagyobb akadémiai leánykorosztályunk programjában.

A mérkőzést a vendégek kezdték lendületesebben, ennek eredményeképpen pedig nagyon hamar büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek is. Ezt követően viszont nem sokáig örülhettek a székelyudvarhelyiek, ugyanis Andrónyi Réka egy szemfüles labdaszerzés után gyorsan egalizálni tudott. Jó iramban játszottak a csapatok, a vendégek kemény letámadásával több alkalommal is meggyűlt a mieink gondja, ennek ellenére igyekeztek kihozni a labdát és támadásokat vezetni. Tebeli György tanítványainak a pontrúgások, beadások levédekezésénél is nagyon kellett figyelniük, ugyanis a belőtt labdák rendre gólveszélyt rejtettek magukban. Egy ilyen szituáció után született meg a vendégek második találata, amit aztán a félidő végéig még kettő követett.

A második játékrész aztán jól indult a mieink számára, miután egy szélről belőtt labdába szerencsétlenül ért bele a kékmezesek védője, így az a kapuban kötött ki. A folytatásban inkább a hazai térfélen zajlott a játék, a Vágó Attila irányította székelyudvarhelyiek nem igazán hagyták kibontakozni a házigazdát. A mérkőzés utolsó szakaszában már érezhető volt, hogy sok edzés és munka van a lányok lábában, a fáradtságból adódó hibákat pedig gólokkal büntették a vendégek, kialakítva a végeredményt: Illés Akadémia U19 – Vasas Femina 2–8. A román első osztályban induló vendégcsapat magabiztos győzelmet aratott, akadémistáink pedig a szombati, ETO FC Győr elleni felkészülési mérkőzés jegyében folytatják a felkészülést a héten.

Ezekből a mérkőzésekből lehet sokat tanulni, az elmúlt időszak egyik legjobb tanulópénze volt ez a találkozó. A lányok most láthatták, hogy hova lehet eljutni, miben kellene fejlődni. Egy gyors, harcos, technikailag képzett csapattal játszottunk. Úgy gondolom, hogy a kialakított helyzetek alapján megérdemelten nyertek a székelyudvarhelyiek, de mi is megpróbáltuk kihozni magunkból a maximumot. Összességében nem lehetek elégedetlen, megyünk és dolgozunk tovább, illetve vár még ránk felkészülési mérkőzés is a bajnoki rajtig

– értékelt Tebeli György vezetőedző.