Vereség a főpróbán

Vereség a főpróbán

Az egy évvel idősebb stájer csapat 2–1-re győzött.

Illés Akadémia U14 – JAZ GU Süd U15 1–2 (0–1)
Illés Aka. U14: Tóth M. – Kiss B., Tasnádi, Bolla, Nyári – Kelemen, Söptei, Krone – Klement, Papp M., Tóth E. Cserék: Őri K. – Kálócz, Molnár L., Haág, Bruckner, Szele, Virág, Markó. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Virág (53., 1–1)

A bajnoki rajtra készülő U14-es csapatunk az egy évvel idősebbekből álló, Grác környéki JAZ GU Süd együttesével csapatott össze. A magas, erős, remek fizikummal megáldott osztrákok előrevágott labdákkal operáltak, és ezeket többnyire jól is játszották meg. Több helyzetet alakítottak ki, mint a mieink, és az első félidőben meg is szerezték a vezetést. A szünetet követően sem változott a játék képe, ám egy szép akcióból Virág Ádám mégis egyenlíteni tudott. Sokszor futóversenyre kényszerítettek bennünket – ilyenre korábban nem igazán volt példa, és igyekeztünk is becsülettel, ám a plusz egy év fizikuma végül döntőnek bizonyult, és negyedórával a vége előtt megint a stájerországiak jutottak vezetéshez, amit már meg is tartottak.

Nem voltunk frissek, sokat voltunk úton, nem vagyok elégedett, főleg a középpálya munkája nem tetszett. A Wolfsberg is ezt a 4-4-2-es felállást választotta ellenünk, ugyanúgy rombusz formájú középpályával, ám a mai ellenfelünk átrúgdosta a labdát a középső területeken – így nem tudtunk letámadni, az indítás elleni védekezésünkbe pedig többször is hiba csúszott. Emiatt elég sok helyzetet tudtak kialakítani ellenünk. A labdakihozatalokban technikai hibákat vétettünk. Ismételni tudom magam: valahogy ma sem fejben, sem fizikálisan nem voltunk eléggé frissek. Több önbizalommal kellett volna játszanunk, de ami nagyon nem tetszett, az az, hogy hiányoztak a forgatások, egysíkúak voltunk, sokszor arra vártunk, hogy majd a másik hoz egy döntést vagy lép egy váratlant. Ezt az osztrákok letámadták, sok labdát szereztek ebből. Voltak azért szép dolgaink, és várjuk a Honvéd elleni mérkőzést, ami egy nagy rangadó lesz – de az is csak egy meccs lesz a sok bajnoki közül

– értékelt a találkozó után Szűcs János.