Pénteken bajnoki rajt

Pénteken bajnoki rajt

Ellenfélmustra.

Az Országos U19-es bajnokság Kiemelt-csoportjában az Illés Akadémia ellenfelei a Puskás Akadémia, a Honvéd-MFA, az MTK, a Vasas, a DVSC, a DVTK, a Ferencváros, a MOL Fehérvár, az ETO FC Győr, a Nyíregyháza és az Újpest FC lesznek. Mindez azt jelenti, hogy az előző bajnokság őszi szezonjához képest egy változás van: akkor a Paksi FC, most a budapesti lilák kerültek be a TOP 12-be. A 11 forduló november 27-i lezajlik, az első 8 fog menni tovább tavasszal a bajnoki címért. A mieink ötször játszanak itthon (a Diósgyőrrel, a Honvéddal, a Fehérvárral, a Nyíregyházával és az ETO-val), hatszor pedig idegenben lépnek pályára Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai.

Egy korosztállyal lejjebb a szombathelyi csapattal került ugyancsak a Kiemelt-csoportba a Honvéd-MFA, a Ferencváros, a Vasas, az ETO FC Győr, a Puskás Akadémia, a DVSC, az MTK, az Újpest FC, a Pécsi MFC, a Diósgyőr és a Gyirmót. Innen tavalyról a MOL Fehérvár, a Nyíregyháza és a Paks „esett ki”, új a Gyirmót, a Pécs és az Újpest FC. Kovács László és Nagy József fiai szintén hatszor játszanak idegenben, és csak ötször a Szarka Zoltán utcában (hozzánk jön a Győr, a Fradi, a Diósgyőr, a Gyirmót és a Puskás).

A Németh Richárd és Körhöcz György által vezetett Illés Akadémia U16 a Kiemelt-csoportban a Puskás Akadémiával, a Honvéddal, a DVSC-vel, a Kisvárdával, az MTK-val, az Újpesti TE-vel, a Vasassal, a Ferencvárossal, a Győrrel, a MOL Fehérvárral és a Pakssal küzd majd meg a legjobb nyolc közé kerülésért. Mindez azt jelenti, hogy a tavalyi ellenfelek közül a Nyíregyháza és a Diósgyőr esett ki, míg a Várda LA és az UTE kerültek fel. Talán mondani sem kell: hatszor játszunk idegenben, és ötször itthon (jön az UTE, az MTK, a Vasas, a Várda és az ETO).

Átalakult az U15-ösök bajnoksága. A tavalyi országos, 16 csapatot felvonultató pontvadászat helyett itt is Kiemelt- és Alap-csoportokra osztva szerepelnek az együttesek. Az Illés Akadémia az Alap-csoportban szerepel, ellenfeleink pedig a Kecskemét, a Nyíregyháza, az UTE, a Kelen SC, a Kaposvár, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az Ikarus BSE, az Újpest FC, a Sajóvölgye FSE, a ZTE és a DEAC lesznek. A cél az első négybe kerülés. Hatszor utazunk, ötször meccselünk hazai környezetben (hozzánk érkezik az UTE, az Újpest, a DEAC, a Sajóvölgye és a Kaposvár).

Szintént új szisztéma szerint zajlik az U14-es küzdelemsorozat. Itt a Kiemelt-csoportban csak tíz csapat szerepel, Szűcs János gárdájának ellenfelei a Diósgyőr, a DVSC, az ETO, a Puskás Akadémia, a Ferencváros, a Honvéd-MFA, az MTK, a Vasas és a Várda lesznek – vagyis az a tíz klub, amelyek kiemelt akadémiaként működnek. A csapatok itt két kört játszanak le egymással, a tervek szerint a 18 fordulóból 14 zajlik ősszel.

Az U13-as és az U12-es bajnokságban megmarad az Észak-nyugati csoport, ám mindössze kilenc együttes alkotja a pontvadászatokat. Az Illés Akadémia mellett ezek az ETO FC Győr, a Mosonmagyaróvári TE 1904, a Gyirmót SE, a Király SE, a MOL Fehérvár, a Tatabányai SC, a Zalaegerszeg és a Veszprémi FC USE.