Vereség a bajnoki cím várományosától

Vereség a bajnoki cím várományosától

Idegenben kapott ki U16-os együttesünk.

Budapest Honvéd-MFA U16 – Illés Akadémia U16 4–0 (2–0)
Illés Aka. U16.:
Olasz – Nagy B., Nagy R. H., Frák – Szabó L., Bonyhárd (Kovács B., 87.), Szemes, Mayer G. (Mohos, 57.), Stifter (Varga D., 46.) – Takács Z. (Pruska, 46.), Udvardi (Nagy Zs., 89.). Vezetőedző: Kovács László.

A csoport messze legerősebb együttesének otthonában határozottan kellemes időben lépett pályára az U16-os csapatunk, amely nagyon hamar hátrányba került: a 9. percben egy lecsorgó labdát László Máté lőtt közelről Olasz Barnabás kapujába. A folytatásban is inkább a védekezésre összpontosítottak Kovács László tanítványai, mivel helyzetük nem igazán adódott. Ennek ellenére a félidő utolsó percéig jól állták a sarat fiataljaink, ám akkor egy gyors akció végén ismét László Máté volt eredményes, akinek az 53. minutumban a mesterhármas is összejött. A 4–0-ás végeredményt pedig egy éles szögből leadott lövésnek köszönhetően Nagy Dávid állította be.

A bajnokesélyes Honvéd összességében ilyen arányban is megérdemelten nyert. Az első játékrészben nagy volt a labdabirtoklási fölényük a fővárosiaknak, ám szünet után a cseréknek is hála többet volt már nálunk is a játékszer. Ez sajnos helyzetekben nem igazán nyilvánult meg, csupán távoli lövésekkel, pontrúgásokkal tudtunk veszélyeztetni. Ahhoz képest, hogy hét stabil játékosunk is hiányzott, jól helyt álltak a srácok

– fogalmazott a találkozó lefújását követően Kovács László vezetőedző.