Varga Kevin négy gólja – Az Illés Akadémia hétvégi eredményei (Képgalériával)

Varga Kevin négy gólja – Az Illés Akadémia hétvégi eredményei (Képgalériával)

Három gyõzelem, egy döntetlen és két vereség az Illés Akadémia együtteseinek hétvégi mérlege. Az U15-ös bajnokin Varga Kevin négy gólt vállalt csapata öt találatából.

U14, I. osztály, Nyugat 
Illés Akadémia–Sopron 6-2 (2-1). – Illés Akadémia, vezette
: Mészáros.
Gól: Horváth K. 2 (18., 71.), Marton 2 (55., 80.) Szilágyi (24.), Winkler (59.). 
Illés Akadémia: Soós 0 (Viganó) – Szabó D. 4 ( Marton 7) , Vargovics 5, Latyák 5, Szalai 5 – Nyári 6, Szilágyi 5, Hertelendi 5 – Winkler 6, Horváth K. 7, Kiss T. 5. Edzõk: Németh Szabolcs, Marton Róbert.
A hazaiak terve az volt, hogy saját, stílusos játékukat játszva szerzik meg a gyõzelmet. A három pontot sikerült is begyûjteniük, ám játékuk nem volt folyamatos.

U15., I. osztály, Nyugat
Illés Akadémia–Sopron 5-3 (1-0). – Illés Akadémia, vezette
: Görög.
Gól: Varga K. 4 (37., 42., 52., 67), Schafer (62.)
Illés Akadémia: Schener 0 (Tóth K., 0) – Bontó 5 , Németh D. 5, Bolla 5, Tóth Marcell 4 (Auer, 6) – Szakály 5, Schaffer 6, Kiss B. 6, – Horváth M. 5, Varga K. 9, Szalka 5 (Schindler, 5). Edzõk: Bánfalvi Zsolt, Bánfalvi Attila.
Az elsõ félidõben meglehetõsen lassú, körülményes volt a szombathelyiek játéka, sok pontatlansággal és több technikai hibával futballoztak. Szünet után aztán átvette az irányítást az Illés Akadémia, amely jól futballozott és sorozatban lõtte góljait, már 5-0-ra vezetett. Az utolsó negyedórában szétesett a vasiak védekezése, és három gólt kaptak. Küzdelmes mérkõzésen egy nagyon szervezetten és jól is futballozó ellenfél ellen  gyengébb játékkal egy jó 25 percnek és Varga Kevinnek köszönhetõen gyõzött a hazai csapat. A vasiak 12 nap alatt négy meccset játszottak, ráadásul sérülések és betegségek is sújtották az együttest.

U16., I. osztály
Illés Akadémia–Kaposvár-Bene Akadémia 1-1 (0-0). – Illés Akadémia, vezette:
Nedvesi. 
Gól: Sipos (82.)
Illés Akadémia: Mester 6 – Tóth G. 5, Kiss K. 5 (Bolboaca), Mészáros 5 (Kretz, 6), Szabó Á. 5 – Molnár T. 5.5, Kismárton 5, Mády 5 (Tóvizi) – Szenczi 5 (Sipos), Gönczö 5, Sály 5. Edzõk: Koller Zoltán, Szenczi Imre.
Csupán az elsõ 20-25 perc hozott színvonalas és jó játékot. Ezt követõen visszaesett a szombathelyiek teljesítménye, akik gyakran rossz döntéseket hoztak, emellett a hozzállásuk sem volt az igazi. A hajrában a kaposváriak megszerezték vezetést, amit rövidesen kiegyenlítettek az akadémisták. A látottak alapján nagyjából reális eredmény született egy, a bajnokság alsó régiójába tartozó csapat ellen. 

Az U16-os meccsen a középsõ védõ, Mészáros Dominik húz el kaposvári ellenfele mellett. Képgalériáért klikkeljen a fotóra! Fotó: Ohr Tibor/vaol.hu

 

U17. I. osztály
Kaposvár-Illés Akadémia 3-1 (0-0). – Kaposvár, vezette:
Bánfai.
Gól: Kovács Zs. (50.)
Illés Akadémia: Gyécsek 7 – Horváth K. 5 (Mészáros, 3.), Lempeg 3, Czingréber 3, Könczöl 5 – Kretz 3, Kõris 3, Szõke 5 (Héra), Garda 4 – Kovács Zs. 4, Jordán 4 (Soós 4.). Edzõ: Csordás Csaba.
Az elsõ percben ziccert hibázott a szombathelyi csapat, amely az elsõ félidõben két védelmi hibából két gólt kapott. Szünet után hamar szépítettek a vasiak, ám egy újabb védelmi bakiból ismét kétgólosra nõtt a kaposvári elõny. Ezt követõen ugyan a vendégek is kidolgoztak néhány helyzetet, de ha a kaposváriak jobban koncentrálnak – és Gyécsek Martin nem véd szenzációsan – akár 8-1 is lehetett volna a vége.

U18, I. osztály
Illés Akadémia–Kaposvár-Bene Akadémia 1-0 (0-0). – Illés Akadémia, vezette:
Ákos.
Gól: Dedics (71.)
Illés Akadémia: Molnár D. 0 – Szabó B. 6, Markovics 6, Hirschler 6 (Milkó, 6), Fodor 6 – Schindler 5, Tóth M. 6 (Gorácz, 6), Dedics 6 – Bölcsföldi M. 5 (Tihanyi, 6), Török 5, Szabó D. 5. Edzõ: Farkas Péter. 
A szombathelyiek végig fölényben futballoztak, de kevés helyzetet alakítottak ki, jobbára mezõnyjáték folyt a pályán. Az egygólos hazai siker megérdemelt. 

U21, I. osztály
Kaposvár-Bene Akadémia–Illés Akadémia 1-0 (1-0). – Kaposvár, vezette
: Nagy I.
Illés Akadémia: Gyurján M. 0 – Angyal 6, Hirschler 5.5, Füredi 5.5, Bedi 5 – Jancsó 5.5, Tóth M. 5, Halmai 5.5 – Grabant P. 5, Rácz 5, Bölcsföldi 5 (Dedics, 6). Edzõk: Kuttor Attila, Tóth László.
A szombathelyiek játékkal igyekeztek kompenzálni a fizikai különbséget. Kevés helyzet adódott a meccsen, a kaposváriak belõtték egyetlen ziccerüket, míg a vasiak elhibázták. Kiegyenlített mérkõzésen tehát a jobb helyzetkihasználás döntött.