Válogatott összetartás felkészülési mérkőzéssel lezárva

Válogatott összetartás felkészülési mérkőzéssel lezárva

Horváth Rajmund és Pataki Márk személyében az Illés Akadémia két növendéke vett részt az U19-es magyar labdarúgó-válogatott négynapos összetartásán, melynek végén Tímár Krisztián legénysége 3–0-ra legyőzte Szlovákia korosztályos nemzeti csapatát.

Telkiben jöttek össze az U19-es korcsoport legjobb játékosai, akik közé utánpótlásképző centrumunk két kiválóságát is meghívták. A játékosok napi egy edzésen vettek részt, melyen elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt a Tímár Krisztián szövetségi edző vezette szakmai stáb.

Akadémiánk két növendéke, Pataki Márk és Horváth Rajmund „régi motorosnak” számít a keretben, ugyanis mindkettőjük rendszeresen behívót kap a különböző korosztályos válogatottakba. Kapusunk az U16 óta számít törzsgárda tagnak. Külön öröm, hogy ezúttal az ő nevével kezdődött az edzőtáborozást lezáró nemzetközi felkészülési mérkőzésen a mieink összeállítása.

Mindig nagy megtiszteltetés meghívót kapni a válogatottba. Nagyon örültem annak, hogy a szlovákok ellen kezdődként 67 percet védhettem. Volt három komolyabb védésem és kapott gól nélkül sikerült letudnom a játékidőmet. Összességében jól játszottunk és megérdemelten nyertünk 3–0-ra. A hangulat amúgy is jó volt az edzőtáborban, ez a siker pedig még jobbá tette. Nagyon bízom abban, hogy a következő összetartás alkalmával is számít majd rám a szövetségi edző

– fogalmazott immár itthon az Illés Akadémián Pataki Márk.

Horváth Rajmund a szlovákok ellen a 67. percben csereként lépett pályára. Remek formában lévő támadónk ezúttal ugyan gólt nem szerzett, de így is részese lehetett a magabiztos győzelemnek.

Kifejezetten sok új játékos volt a válogatottban, zömében ők is kezdtek a tábort lezáró nemzetközi mérkőzésen. Csereként beállva hasonló feladatot kaptam, mint a Haladásban. Úgy érzem, hogy nem ment rosszul a játék. Jól éreztem magam a pályán, és a felkészülés alatt is. Jó a társaság. Ez a siker lendületet adhat a további munkához, elvégre az igazán nagy feladat majd ősszel következik, amikor Európa-bajnoki selejtezők következnek az U19-es válogatott számára

– tekintett már picit előre is Horváth Rajmund.

Az U19-es nemzeti csapatunk októberben kezdi meg a harcot az elitkörbe kerülésért. Az ellenfelek az osztrákok, a fehéroroszok és az észtek lesznek. Azt megelőzően azonban még több összetartást terveznek Tímár Krisztiánék. A következőt három-négy hét múlva, melyre remélhetőleg minél több játékosunkat hívják majd meg.