Utolsó hazai meccsén győzött az Illés Akadémia U15

Utolsó hazai meccsén győzött az Illés Akadémia U15

A Haladás stadionjában másodjára nyert Sátori Barnabás együttese.

Illés Akadémia U15 – ZTE FC U15 3–1 (2–1)
Illés Aka. U15:
Tama M. – Abért B., Rózsa, Blum, Erdei (Bécsy, 41.) – Németh R. (Szabó B., 66.), László, Palkó – Pécskai (Szakasics, 50.), Liplin (Abért O., 56.) Zsiga. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: László (22., 1–1), Zsiga (26., 11-esből, 2–1), Palkó (51., 3–1)
Kiállítva: Rózsa (48.)

Szikrázó napsütésben fogadta a Haladás Sportkomplexum az Illés Akadémia és a Zalaegerszegi TE csapatait az U15-ös nyugat-dunántúli el clásicon. Ez számunkra az utolsó előtti bajnoki ebben a kiírásban: az előttünk lévő Újpest egy meccsel többet játszott, ám 4 pont előnye volt velünk szemben. A mérleg nyelve a ZTE is lehet: mi ma, az Újpest szombaton játszik a kék-fehérekkel.

Rögtön a zöldmezesek kezdeményeztek, beszorítva a vendégeket, ám hiába a nagy fölény, egy kontrát követően szöglethez jutottak a zalaiak, a középreadott labdát pedig Dobos Dávid fejelte a kapunkba, 0–1. A félidő felénél jártunk, amikor Zsiga Patrik cselezte be magát a 16-oson belülre, passzát pedig László Krisztián a kapu jobb felébe rúgta, 1–1. Két perc múlva pedig már nálunk volt az előny: Zsiga Patrik értékesítette az ellene elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőt, 2–1.

Szünet után nem sokkal megfogyatkoztunk: Rózsa Máté kapott piros lapot, miután megkísérelte megakadályozni az egyedül kilépő csatár kapura törését. Veszélyes helyről rúghatott szabadrúgást ezek után a Zete, ám a sorfal blokkolta a löketet. Három perc múlva pedig kettőre nőtt az előnyünk! Palkó Áron szép csellel lépett be a büntetőterületen belülre, és 11 méterről, kissé balról a kifutó kapus lába között lőtt a kapuba, 3–1!

Az emberelőnyt kihasználva egyre inkább a mieink térfelére tevődött át a játék, ám a védelem és Tama Máté is megoldotta a feladatát, így a zöld-fehérek megnyerték a mérkőzést.

Mindent elkövettünk azért, hogy nem legyen sima ez a mai mérkőzés. Azt gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk. Ki szeretném emelni László Krisztián teljesítményét, aki játékban, hozzáállásban és akaraterőben is példát mutatott mindenkinek. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez

– mondta Sátori Barnabás a találkozót követően.