Újoncavatás és Haladás-győzelem

Újoncavatás és Haladás-győzelem

Horváth Hunor bemutatkozott az NB II-ben, Horváth Rajmi kezdett, Simut Mario gólpasszt adott.

Az utolsó fordulóban a Szombathelyi Haladás Szolnokra látogatott. A kék-fehérek számára volt igazán tétje a találkozónak: az utolsó meccs előtt a 18., kieső helyen álltak, és csak győzelemmel, illetve másik mérkőzések számukra kedvező alakulásával maradhattak benn az NB II-ben. Németh Szabolcs ezúttal Verpecz – Kállai K., Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Tóth Máté, Holdampf, Doktorics – Lencse, Horváth R. összeállításban küldte pályára a zöld-fehéreket. Így az U19-es Illés Akadémia-korosztályból Horváth Rajmund, míg a korábbi növendékeink közül Kállai Kevin, Kiss Bence, Tóth Máté és Doktorics Áron kezdett. A padon – többek mellett – Rózsa Dániel kapusedzőnk és Tóth-Gábor Kristóf mellett még két U19-es: Simut Mario Lucas és Horváth Hunor vártak bevetésre.

Azonnal nekiesett a Hali a hazaiaknak, a 31. másodpercben Kállai Kevin 18 méteres lövését a szolnoki kapus a léc alól ütötte szögletre. Tíz perc után kiegyenlítettebb lett a meccs, aztán a 21. percben megszereztük a vezetést: Tóth Mátét ütötték el a 16-oson belül, 11-es! A labda mögé Lencse László állt és nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt, 0–1. Sokáig nem tartott az előny, mert egy oldalszabadrúgás után Szabó Alex erősen lesgyanús helyzetből egy lépésről talált a kapunkba, 1–1. A gól feldobta a Szolnokot, egyszer a kapufát is eltalálták, ám a szünetig nem változott az eredmény.

A fordulást követően kisebb lehetőségek adódtak mindkét csapat előtt, majd az 57. percben egy szombathelyi védelmi hiba után jogos büntetőhöz jutottak a Tisza-partiak, ám Verpecz István kiütötte a kapu jobb felébe tartó labdát. Szűk húsz perccel a meccs vége előtt Simut Mario Lucas jelentkezett játékra – Tóth Mátét váltotta – míg Lencse László helyére Tóth-Gábor Kristóf érkezett. A 78. percben a cserepáros pedig gólt hozott össze! Kiss Bence a középpályáén szerzett labdát, kidobta az akcióhoz jobb oldalon csatlakozó Simutnak, aki betört a 16-oson belülre, és hiába volt egy védő a nyakán, az ötös jobb sarkáról középre tudott gurítani, ahol Tóth-Gábor Kristóf érkezett és közelről a hálóba lőtt, 1–2.

A hajrában újoncot avatott Németh Szabolcs: Doktorics Áron helyett az Illés Akadémia U19-es balhátvédje, Horváth Hunor állt be. Az eredmény már nem változott, a Hali a győzelemmel a 6. helyen zárt, míg a Szolnok – a Budaörssel és a III. Kerülettel együtt – búcsúzott a második vonaltól. A vasiak keretbe zárták a bajnokságot: idegenbeli győzelemmel (Pécsett, 1–0 ide) kezdték, és idegenbeli sikerrel is zárták a 2021/2022-es szezont.