U17-es lányaink idegenbeli döntetlennel búcsúztak a bajnokságtól

U17-es lányaink idegenbeli döntetlennel búcsúztak a bajnokságtól

Egy pontot szerzett a tavasz utolsó mérkőzésén, Diósgyőrben Győrffy Mátyás csapata.

DVTK U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Farkas L. – Szabó F., Németh N. (Csarnai Z., 63.), Ceglédi B. (Németh Z., 46.), Kleinert P. – Farkas B. (Váraljai V., 82.), Harangi L., Simon E. – Csáki E., Gyócs-Németh C., Mesterházy I. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Simon E. (2., 0–1)

A „sokórás” utazás után, remekül kezdte az alsóházi rájátszás 5. találkozóját U17-es csapatunk. A 2. percben, egy kapu előtti kavarodásban a leggyorsabban reagálva, Simon Enikő lőtte a hazaiak kapujába a labdát. Lőhettünk volna rá másodikat, akár harmadikat is, ebben a játékrészben jobban futballozott ellenfelénél a szerbiai Fejlesztési Tornán szereplő válogatott játékosait nélkülöző, több – egyébként remekül helytálló – fiatalt is pályára küldő Illés Akadémia-Viktória.

A második félidőben viszont a 60. percben, Papp Sára révén egyenlítő, már az erős szél által is támogatott hazaiak kerültek némi fölénybe, a találkozó hajrájában Farkas Lorett szép védése is kellett a döntetlen megtartásához – így, összességében azt mondhatjuk, igazságos eredmény született Diósgyőrben.

Annak ellenére, hogy csak egy pontot szereztünk, nem lehetek elégedetlen. A bajnokság utolsó mérkőzését játszottuk, gyakorlatilag már tét nélkül, sokat is utaztunk, ennek ellenére a küzdőszellemre egy pillanatig sem lehetett panasz, látszott, hogy a lányok szeretnék egy sikerrel befejezni első akadémista szezonjukat. Ha a győzelem nem is sikerült, emelt fővel jöhettünk le a pályáról és zárhattuk le a bajnokságot

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.