Újabb összetartáson vettek részt U18-as válogatottjaink

Újabb összetartáson vettek részt U18-as válogatottjaink

Az Illés Akadémiáról Kállai Zalán és Szijjártó Ármin lehetett ott a Telkiben megtartott edzőtáborban. Rajtuk kívül a Szombathelyi Haladás új szerzeményét, Artner Dávidot is behívta a keretbe Oross Márton szövetségi edző.

Idén első alkalommal jöttek össze az U18-as nemzeti csapatunk tagjai. A Telkiben megrendezett gyakorlásokon már szinte törzsgárdatagként vehetett részt Kállai Zalán.

Természetesen nagyon örültem annak, hogy ismét meghívást kaptam a korosztályos válogatottba. Annak pedig külön is, hogy az edzőtáborozást lezáró gyakorló mérkőzésen a Budapest Honvéd II. ellen végig a pályán lehettem. Megpróbáltam ezúttal is a maximumot kihozni magamból. A mérési adatok is azt bizonyították, hogy sokat és intenzíven futottam. A rám jellemző agresszív focit játszottam, amivel remélem Oross Mártonék is elégedettek voltak és legközelebb is behívnak a keretbe

– fogalmazott Kállai Zalán, aki arra is kitért, hogy a hétfői és keddi edzéseken a labdakihozatalt és a letámadásokat gyakorolták. Akadémiánk másik U18-as válogatottja, Szijjártó Ármin azonban csak a Haladás hétfő esti, Nyíregyháza elleni mérkőzése után csatlakozhatott a többiekhez.

Jó volt ismét látni az ismerős arcokat. A hangulatra most sem lehetett panasz, bár én annak nem túlságosan örültem, hogy a Honvéd ellen csak 30 percet tölthettem a pályán, mivel kaptam egy kemény rúgást. Szerencsére azóta ez már rendbe is jött. Ősszel többször is sikerült feliratkoznom a gólszerzők közé a válogatottban, remélem ezt idén is folytatni tudom majd. Persze ehhez az kell, hogy a szövetségi edző a továbbiakban is számítson rám

– nyilatkozta immár Szombathelyen Szijjártó Ármin.

A tervek szerint márciusban az U18-as nemzeti csapatunk legalább két nemzetközi felkészülési mérkőzést is játszik majd. A jelenlegi helyzet alapján ezeken a georgiaiak lesznek a mieink ellenfele. Addig azonban a srácok itthon bizonyíthatnak: vagy az Illés Akadémia U19-es együttesében, vagy a Németh Szabolcs vezette NB II-es Haladásban.