Újabb győzelmet könyvelhetett el leány U19-es csapatunk

Újabb győzelmet könyvelhetett el leány U19-es csapatunk

Zsinórban ötödik felkészülési mérkőzését is megnyerte Tebeli György együttese, akik ezúttal az Sturm Graz ellen arattak 3–1-es sikert.

Illés Akadémia-Viktória U19 – SK Sturm Graz U21 3–1 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. – Németh N., Müller Zs., Németh Z. – Kleinert P., Szilvási N., Kaszap K., Stadler K. – Gócs-Németh C., Csombor L. – Mesterházy I. Cserék: Bényei B. – Sarang R., Tóth B. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Szilvási N. (36., 1–0; 47., 2–0), Mesterházy I. (76., 3–0)

Felforgatott összeállításban lépett pályára U19-es csapatunk, amihez az is hozzá tartozik, hogy Bényei Bernadettet „szerződtették” az osztrákok, így ő az ellenfelünk kapuját védte az első félidőben.

A mérkőzés elején főként mezőnyben folyt a játék, egyik kapu sem forgott igazán veszélyben. A 36. percben a jobb oldalon vezettünk formás akciót: Mesterházy Ivett kiváló centerezése után Szilvási Nelli lőtt a hálóba, így egygólos előnnyel vonulhattunk szünetre.

Nem sokkal a térfélcsere után Müller Zsófia mélységi átadását követően ismét Szilvási Nelli lépett ki egy védővel a nyakán, majd a kapussal szemben higgadtan a hosszúba sarokba passzol, ezzel megduplázva saját, és csapata góljai számát, 2–0!

A 76. percben Mesterházy Ivett szöktette saját magát és hatalmas sprintet levágva a kapust is kicselezve végül az üres kapuba gurított, 3–0. A hajrában egy kontratámadásból ellenfelünknek sikerült szépíteni, így 3–1-es végeredménnyel zárult a találkozó.

Sajnos ma nem játszottunk igazán jól, de örülök, hogy ennek ellenére tudtunk nyerni! Igaz, boldogabb lettem volna, ha kapott gól nélkül tudjuk lehozni ezt a meccset, de így is magabiztos győzelmet szereztünk. Kapkodó volt a játékunk, az első félidőben szinte csak a jobb oldalon járattuk a labdát, pedig a bal oldalon rengeteg lehetőségünk lett volna. A második félidőben rendeztük a sorainkat, megoszlottak az erőviszonyok a széleken és a tengelyben is. Kiemelném Mesterházy Ivettet, aki gyönyörű gólt szerzett, illetve Szilvási Nellit, aki U17-es létére duplázni tudott az U21-es gráciak ellen. A játékunkkal nem lehetek teljesen elégedett, de a hozzáállásunk rendben volt, ettől függetlenül hasznos edzőmeccset tudhatunk a lábunkban

– értékelte a látottakat Tebeli György vezetőedző.