Az ilyen mérkőzések viszik leginkább előre a lányokat

Az ilyen mérkőzések viszik leginkább előre a lányokat

U15-ös korosztályunk a 2–0-s vereség ellenére egy roppant hasznos, tanulságos mérkőzést játszott az SK Sturm Graz idősebb, U16-os együttesével.

Illés Akadémia-Viktória U15 – SK Sturm Graz U16 0–2 (0–1)
Illés Aka.-Viktória:
Potor L. – Harmath R. (Bedőcs L. S.), Kopfensteiner Sz., Derényi A., Imre A. – Bihari P., Palatin D., Karancsi E. – Bihari Cs. (Imre B.), Horváth A. (Kumánovich K.), Sipos-Kiss V. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.

Újabb nívós ellenféllel mérhette össze tudását U15-ös korosztályunk: a zöld-fehérek az SK Sturm Graz U16-os csapatával találkoztak a felkészülés következő állomásaként.

A mieink számára nem igazán indult jól a mérkőzés, az osztrákok hamar megszerezték a vezetést. Ahogy arra számítani lehetett, rendkívül fizikális, gyors ellenféllel néztünk farkasszemet. Rengeteg volt a párharc, az ütközés, ennek következtében pedig nem is igazán tudtunk azt játszani, amire mi valójában képesek vagyunk. Mindennek ellenére mentünk előre. Sok indítással, védők mögé belőtt labdával próbálkoztunk, ez azonban nem hozta meg a gyümölcsét. A „sógorok” mehettek egygólos előnnyel a szünetre. Innen következhetett a folytatás, a találkozó pedig hasonló mederben haladt tovább. Próbáltuk birtokolni, megjátszani a labdát, a vendégek azonban sem időt, sem területet nem igazán hagytak nekünk. Az osztrákok tovább tudták növelni a különbséget és 2–0-ra vezettek. A lányok ezt követően sem tettek le arról, hogy gólt szerezzenek: több veszélyesen csapódó távoli lövést is feljegyezhettünk, az eredményen azonban már nem sikerült változtatni. A győzelmet így a kékmezesek szerezték meg, a mieink azonban ezúttal is megmutatták, hogy milyen a magyar virtus. A lányok gőzerővel készülnek a jövő heti, Szlovéniában megrendezésre kerülő Medex Kupára, ahol szintén komoly játékerőt képviselő, külföldi együttesekkel találkoznak majd.

Tudtuk, hogy agresszív, gyors játékot fog játszani a grazi csapat, emellett pedig azért a két-három év korkülönbség is kijött a felek között. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy egyáltalán nem vallottunk szégyent! Az első, nagyjából húsz percet leszámítva – ekkor még nem igazán találtuk a ritmust – jó felfogásban, bátran játszottunk és sok szép akciónk, megmozdulásunk volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem igazán feküdt nekünk ez a felállás, amiben az osztrákok játszottak, ezzel pedig sokszor nem tudtunk mit kezdeni. Ahogy említettem, így is dicséret illeti a lányokat, mert felvették a kesztyűt, beleálltak a meccsbe, amely remekül szolgálta a felkészülésünket

– összegzett a nemzetközi erőpróbát követően Ferencsik Evelin.