Új impulzusok érték a gyerekeket

Új impulzusok érték a gyerekeket

Szűkös kerettel is a saját játékát mutatta be az Illés Akadémia U11.

Székesfehérváron szerepelt U11-es teremtornán az Illés Akadémia csapata. Ellenfeleink a rendező, Videoton FC két csapata, valamint a Vasas, az MTK, az Újpest, a Honvéd és az ETO FC gárdái voltak. Fizikálisan nagy különbség volt a mieink és a többiek között, azonban bátran vállaltuk a párharcokat, és igyekeztünk a labda körül létszámfölényt kialakítani. A gyerekek szívvel-lélekkel dolgoztak, hogy eltüntessék az erőben meglévő differenciát – ezért is dicséret illeti a fiúkat. Faggyas Milán a Kiss Benedek – Lajos Patrik, Majlinger Máté, Molnár Bálint, Lengyel Ágoston, Poszavecz Lénárd, Szukics Alex összetételű kerettel dolgozott, és végül a hetedik helyen zárt. A hozzánk hasonlatosan futballozni akarók, az ország legjobb csapatai szerepeltek a tornán, így igazán megtapasztalhattuk, milyen is a nyomás alatti játék. A körbeverések miatt a hetedik helyen zártunk.

Többször az utolsó passzokba csúszott hiba. A saját bőrünkön érezhettük, hogy milyen gyorsan kell gondolkodni, és ez alapján fürgén cselekedni. A kemény és pontos passzokat igényelte ez a közeg, ezt pedig meg is tudtuk valósítani. A tornát követően többen is megkérdezték, hogy edzőmeccseket lejátszására lesz-e lehetőség ellenünk – ez pedig a legjobb szakmai visszajelzés számunkra, ami megmutatja, hogy az elveink érvényre juttatása kifizetődő a gyerekek számára.

Az indulás előtt kiderült, hogy még egy fő nem tarthat velünk betegség miatt, így összesen hatan hiányoztak a keretünkből – azaz zűrösen indultunk neki a tornának. Elveinkhez híven próbáltuk birtokolni a labdát, ám kontrából két gólt is kaptunk, így kicsit el is ment a kedvünk az első mérkőzésen. A kicsi pályán gyors játék zajlott, és hamar követték egymást a mérkőzések. Kértem a srácokat, hogy ne az eredménnyel, hanem a saját játékunkkal foglalkozzunk, és ezt a második meccs után be is tartották, tudtuk rendezni a sorainkat. Kiegyenlített mérkőzéseket játszottunk, kétszer is bosszantó módon egy góllal kaptunk ki. A játékkal nem volt problémánk, azt játszottuk, amit tanultunk. Teljes kerettel az első három hely valamelyikére oda érhettünk volna. Az alapelveinket megvalósítottuk, a felfogásunk semmit sem változott – amikor egy kicsi szünet volt a meccsek között, akkor át tudtuk beszélni a korábbiakat – ez aztán eredménnyel is párosult. Dicséret illeti a srácokat, gratuláltam nekik

– mondta Faggyas Milán a tornát követően.