Új frizurával az ukrán srácok

Új frizurával az ukrán srácok

Első körben a Beauty Garage vállalta a fiúk megnyírását.

Ahogy arról már beszámoltunk: 56 fiú, 1 leány és 4 kísérő érkezett a háború sújtotta Ukrajnából Szombathelyre, az Illés Akadémiára. A gyerekek edzéseken vesznek részt, szállásuk a Vépi Mezőgazdasági Technikum kollégiumában van, emellett pedig étkeztetésükről és szállításukról is az Illés Akadémia gondoskodik.

Legutóbbi felhívásunkra – amely során fodrászok, fodrászatok segítségét kértük – többen is jelentkeztek, amit ezúton is hálásan köszönünk. Első körben a Kőszegi utcában található Beauty Garage vállalta a srácok megnyírását. Nem csak nekik, hanem minden felajánlónak köszönjük a segítségét: van aki friss zöldséggel-gyümölccsel, más pedig ruhaneműkkel támogatta a Dnyipróból, Kijevből és Zaporizzsjából származó gyerekeket, a Hollán Ernő utcai Mobil Szombathely pedig már sokadjára segített a felmerülő technikai problémák megoldásában.

Béke legyen a meggyötört Ukrajnának, amelyet oly keményen próbára tesz az erőszak és a kegyetlen s esztelen háború pusztítása, amely elborította az egész országot. A szenvedésnek és a halálnak ezen a rettenetes éjjelére következzék hamar a reménység új hajnalhasadása! Döntsenek a béke mellett! Fejezzék be az erőfitogtatást, miközben a nép csak szenved! Kérem szépen mindenkitől, ne szokjunk hozzá a háborúhoz, elkötelezetten kérjük nagy hangon a békét, a házak erkélyeiről és az utcákon!

(Ferenc pápa, 2022. április 17.)