Alapszakasz-elsőséget érő húsvéti győzelem

Alapszakasz-elsőséget érő húsvéti győzelem

U19-es leányaink magabiztos, 13–0-s sikert arattak a St. Mihály együttese ellen

Illés Akadémia-Viktória U19 – St. Mihály FC U19 13–0 (6–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Gévay D. – Rugovics B. (Pálmai E. 46.), Kováts A., Németh N., Hajba J. (Balogh S. 46.)  – Németh M. (Molnár R. 46.), Pálfy B. (Szalay 46.), Nagy D., Varró V. – Simon F., Varga B.  Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Varga B. (5., 1–0; 10., 2–0; 61., 8–0; 90., 13–0), Simon F. (19., 3–0; 60., 7–0; 72., 9–0; 82., 11–0), Varró V. (29., 4–0; 83., 12–0), Nagy D. (39., 5–0), Rugovics B. (43., 6–0), Molnár R. (76., 10–0)

Utolsó alapszakaszbeli mérkőzését játszotta Húsvét vasárnapján Tebeli György vezette U19-es együttesünk, az ellenfél pedig a Szeged csapata volt. A mieink már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, Varga Barbara harcosságának köszönhetően pedig a vezetést is sikerült megszerezni az 5. percben. Nem sokkal később duplázni tudott támadónk, ezt követően elkezdett kiszakadni az a bizonyos gólzsák és Varró Veronika, Nagy Dorottya, Rugovics Boglárka, valamint Simon Franciska is betalált még a szünet előtt, 6-0-ás állással mehettek pihenőre a felek. A második játékrészben sem igazán változott a játék képe: a cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, motiváltan játszottak a lányok, a fölény pedig újabb gólokban mutatkozott meg: Varró Vera egy, Simon Franciska három, Varga Barbara pedig két gólt tett még hozzá addigi terméséhez, de Molnár Réka is betalált, így alakult ki a találkozó 13–0-s végeredménye. A győzelem azt jelenti, hogy leányaink az alapszakasz végeztével vezetik a tabellát, pontelőnnyel várhatják a pontvadászat következő szakaszát, melyet az ETO FC Győr otthonában kezdenek majd.

Szeretnék gratulálni a lányoknak, jól álltak bele a mérkőzésbe, jó felfogásban játszottak, emellett pedig több remek egyéni teljesítmény is volt. A győzelemnek köszönhetően sikerült megnyernünk az alapszakaszt, emellett pedig külön örülök annak, hogy az első 18 fordulóban a legkevesebb gólt kaptunk, ami a fegyelmezettségünket, valamint az egymásért való küzdeni tudásunkat is mutatja. Keddig lehet örülni, büszkének lenni erre a részsikerre, utána viszont már előre fogunk tekinteni a következő mérkőzésekre, és arra, hogy ugyanígy fejlődjenek a lányok. Nagy boldogság az is, hogy az U19-es EB-selejtező tornán négyen képviselték akadémiánkat, valamint az is, hogy az MTK ellen egy U17-es, valamint egy U19-es játékos végig a pályán volt, két U19-es csereként szállt be, és szintén két játékosunk ott volt a keretben. Ezek úgy gondolom, hogy nagyon fontos dolgok, és nagyon büszke vagyok a lányokra

– értékelt Tebeli György vezetőedző.