U19: osztályozó REAC-HALADÁS 0:1 (0-0)

A Haladás Illés Akadémia csapata miután kettõs gyõzelemmel túljutott a DVTK csapatán ma 17 órától a fõvárosban a REAC otthonába lép pályára. Online közvetítésünket itt olvashatják

akkor  kezdjünk…

A csapat ma délelõtt utazott Budapestre, útközben Bicskén ebédelt, majd folytatta útját. Bizakodva várják a játékosok az osztályozó második fordulóját. 

Összeállítások:

REAC: Szalay – Kiss D., Zsolnai, Selmeczy, Burai – Göntér, Károlyi, Bacskai, Illés – Maczó S., Bánhalmi. Akispadon: Hegyes, Szigeti, Oláh, Bernáth, krampek, Maczó R. és Kern foglal helyet.

Haladás-Illés Akadémia: Mursits – Szvoboda, Nagy B., Nagy Z, Farkas – Horváth D., Szakály, Kalász – Tar, Ugrai, Skriba. A kispadon: Dobó, Szalai Á., Radó, Jagodics, Burcsik, Bezdi és Dancsecs vár bevetésre.

 A nagy esõzés nem tett jót a pályának, a kapuk elõtt nagy a sár, vizes pálya, a pályán hosszában fújó keleti szél várja a csapatokat. A REAC tiszta kékben a Haladás tetõtõl talpig zöldben fut ki a pályára.

1. perc A Haladás-Illés Akadémia kezdte a mérkõzést.

3. perc Egy jobbról keresztbe lõtt labdáról maradtak le a hazai csatárok, nagy helyzet volt.

7. perc Szakály 22 méteres lövése, néhány centivel kerülte el a bal alsó sarkot.

9. perc Újabb REAC lehetõség maradt kihasználatlanul…

Kissé kapkodva, idegesen kezdtük a mérkõzést. 

13. perc Megállapítható, hogy a hazaiak meddõ mezõnyfölényben játszanak!

20. perc Tar  lépett ki két védõ között ám lövését blokkolták, a kipattanóra a hazai védõk reagáltak hamarabb, hiába tátongott üresen a kapu…

34. perc Ismét Tar törte át a fõvárosiak védelmét, de sajnos a kapujából kivetõdõ Szalayba vágta a labdát. A kipattanóra Horváth Detre érkezett, ám 6 méteres lapos lövését egy védõ a gólvonalról kivágta.

36. perc Ugrai 25 méteres szabadrúgása  Szalay térdérõl pattant szögletre.

Gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok a félidõre. A kezdeti bizonytalanság után Tar Krisztián révén nekünk voltak helyzeteink, de ezek sajnos kimaradtak. A rossz talajú pályán nem tud kialakulni folyamatos játék.

 A szünetben kettõt cserélt a Haladás, Tar helyett Radó, Farkas helyett pedig Jagodics a pályán.

51. perc Kalász remek labdával indította a baloldalon Skribát akinek középre adott labdájára Radó érkezett, ám 12 méteres lövésébe Selmeczy belevetõdött. Óriási helyzet maradt ki!

55. perc Illés helyén Bernáth folytatja a REAC-nál.

58. perc Ugrai passzolt Radóhoz a bal oldalon, aki nagyszerû ütemben középre továbbítottl, de védõk Horváth Detre elöl ismét felszabadítottak.

 60. perc Futószalagon alakítjuk ki a helyzeteinket. Balról keresztbe cselezte be a magát 16-oson belülre Horváth Detre, majd lövésre tálalt Ugrai elé, akinek 16 méteres jobb lábas lövése alig ment kapu mellé a jobb kapufa tövénél.

62. perc Kalász – Radó összjáték után utóbbi fejjel tette a játékszert Skriba elé aki nagy helyzetben 8 méterre a kaputól sajnos elcsúszott.

63. perc Kalász jobb oldali beadását Skriba néhány centivel a felsõ léc fölé fejelte.

Egy órányi játék után úgy tûnik kissé elfáradtak a hazaiak, egymás után dolgozzuk ki a lehetõségeket, de ezidáig nem sikerült betalálni Szakályéknak.

66. perc Horváth Detre szép egyéni akció után ballal alig mellé…

69. perc Visszahúzásért kapott sárga lapot Kákonyi sárgát.

71. perc  Ismét cserélnek a hazaiak: Bánhalmi helyett Szigeti folytatja.

74. perc Skriba lépett ki Ugrai jó indításával, ám a 100%-os ziccert a csatár Szalayba rúgta.

75. perc Szakály szorult ápolásra, az orra vérzett

77. perc Ugrai helyén Dancsecs játszik tovább

85. perc Megvan a vezetés 0-1!! Mursits kapus indította jó kidobással a félpályánáûl Radót, aki egybõl indította a bal oldalon Dancsecset, a csereként beállt csatár alapvonalig húzott, majd pontosan  adott Skribához, aki egy szép csellel becsapta védõjét, majd 4 méterrõl spiccel a hálóba továbbította a lasztit!!!

87. perc A REAC eljutott a kapunkig. Egy 25 méteres szabadrúgást védett magabiztosan Mursits.

88. perc Kalász sárgult be.

89. perc Bacskai helyett Maczó R. a pályán

90. perc Horváth Detre helyén Szalai Áron folyatja

3 perc a hosszabbítás

91. perc Skriba közeli pörgetését Szalay a gólvonalon fogta

Vége a mérkõzésnek, egy lépéssel közelebb a hõn áhított elsõ osztály. Küzdelmes mérkõzésen sikerült megszerezni idegenben a gyõzelmet, a második félidõben nyújtott játékunk és a helyzeteink alapján a különbség nagyobb arányú is lehetett volna. Egy gólos elõnnyel várjuk a REAC csapatát.

Nyertünk egy csatát,de szombaton folytatódik a háború.
Folytatás és egyben az utolsó akadály szombaton 18 órakor a Rohonci úti stadionban ! Várunk minden szurkolót!!!

Mérkõzés utáni nyilatkozatok:

Máté Csaba edzõ: A második félidõben megvolt a lehetõségünk, hogy már az elsõ mérkõzésen eldöntsük a feljutás kérdését. Az elért erdemény persze így lépéselõnyt jelent, de még nem dõlt el semmi. Külön öröm számomra, hogy a cserejátékosok ismét hozzá tudtak tenni a játékhoz.

Nagy Bálint csapatkapitány: A elején kissé megilletõdötten léptünk pályára, a REAC-osok sok párharcot megnyertek. A szüntben az edzõnktõl kapott fejmosás megtette a hatását. A második félidõben szinte végig egykapuztunk, uraltuk a játékot és számtalan helyzetet kidolgoztunk, sajnos belõni csak egyet sikerült.