U19-es városi kupacsata Illés Akadémia-győzelemmel

U19-es városi kupacsata Illés Akadémia-győzelemmel

A Haladás VSE vendégeként játszottak Bolla Bálinték.

Haladás VSE U19 – Illés Akadémia U19 0–2 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kostyák R. – Bonchis, Stefanich, Losontin, Garai – Bolla B., Zsédely (Udvardi, 63.), Mozsár – Baján (Kopácsi B., 73.), Kopácsi Á., Szvoboda (Takács-Földes, 78.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Szvoboda (9., 0–1), Baján (48., 0–2)

Mindkét szombathelyi csapat nem akármilyen eredménnyel jutott el az U19-es Kupa 4. fordulójába. A Haladás VSE a Diósgyőri VTK ellen a 86. percig 0–2-re állt, ám még a rendes játékidőben megfordították az eredményt Tóth Péter tanítványai és 3–2-re nyertek. Az Illés Akadémiát Zalaegerszegre hívta a sorsolás: a mieink kétszer is egyenlítettek – előbb Smeringa Erik, majd Bonyhárd Attila – így 2–2-vel zárult a 90 perc, a hosszabbításban aztán a mai születésnapos, Abért Olivér továbblőtte az Illés Akadémiát.

Hamar megszerezte a vezetést Horváth András és Fazekas Norbert együttese: a 9. percben a jobb oldalon futott végig az Illés-akció: Bonchis Olivér és Baján Roland játszottak össze, utóbbi beadását Szvoboda Dániel passzolta a kapuba, 0–1. Az első negyedóra végén Baján 21 méteres szabadrúgásánál védett nagyon a HVSE hálóőre.

A második félidő elején is eredményesek voltunk: egy pontos kiugratás után Mozsár Dávid adott kulcspasszt Baján Rolandnak, aki kirúgta a rövid felső sarkot, 0–2. A hajrában még Bonchis Olivér átlövésénél mutatott be bravúrt a hazai kapus, így az Illés Akadémia 2–0-ra győzött és jutott az U19-es kupa legjobb 8 csapat közé.

Gratulálok az ellenfelünknek, akik remekül játszottak ma! Meglátásom szerint az összkép alapján megérdemelten győztünk és jutottunk tovább

– értékelte a mérkőzést Horváth András.