U17-es nemzetközi minitorna

U17-es nemzetközi minitorna

Egy stájer és egy csallóközi csapat érkezett az Illés Akadémiára.

Nemzetközi minitornát rendezett az Illés Akadémia az U17-es korosztályban: invitálásunkra Felvidékről a Somorja (FC STK 1914 Samorín), míg Stájerországból a JAZ GU Süd érkezett Szombathelyre. A mérkőzések 2X30 percig tartottak. Kovács László és Berning Adrián a Tama – Németh R., Tóth Á., Gyapjas, Őri B., Liplin, Erdei, Fülöp, László, Paizs, Skravanek, Szabó M. M., Bene, Pljesovszki, Abért B., Abért O., Bécsy, Szakasics összetételű keretet szerepeltette.

A felvidékiek ellen hamar fölénybe is kerültünk, és a 2. percben előnyhöz jutottunk. Pljesovszki Gergő lépett ki ziccerben és nem is hibázott, 1–0. A 11. percben egy jobb oldali szabadrúgás után egy fejen megcsúszott a labda, a hosszú oldalon pedig Tóth Ábel volt résen és pofozta a labdát a kapuba, 2–0. A letámadásunk ezek után is működött, és László Krisztián passzából Pljesovszki Gergő ballal a hosszú felső sarokba lőtt, 3–0.

A térfélcsere után egy tetszetős Fülöp Nándor–Bene Dániel-kombináció végén utóbbi beadását Pljesovszki Gergő kapásból, a talajon egyet pattintva lőtte a kapuba, 4–0. Aztán Plejo visszaadta a kölcsönt: átadását Bene Dani egy cselt követően értékesítette, 5–0. Az utolsó negyedórában még háromszor találtunk be: előbb Őri Bálint passzából Szabó Máté Mihály volt eredményes, majd László Krisztián átadását Skravanek Lázár a 16-osról tekerte a hálóba, 7–0. A kegyelemdöfést Paizs László adta pedig, akinek lövésébe egy védő is beleért, 8–0.

A második mérkőzésen a somorjaiak 3–0-ra legyőzték a JAZ GU Süd csapatát.

A torna zárásaként a mieink játszottak a stájer együttessel. Ez a találkozó is a mi fölényünkről szólt. Előbb Őri Bálint passzából Skravanek Lázár talált be, majd Abért Olivér értékesített egy ziccert. Egy jobb oldali akció végén Abért Barna visszagurítását Szakasics Péter lőtte a kapuba, 3–0. Bécsy Bende egy labdaszerzés után a 16-os vonalán megcsinált egy remek cselt, majd szép gólt lőtt, 4–0. A 26. percben Erdei Merse pontos indítását Pljesovszki Gergő vette át és szépen emelte át a kapust, 5–0. Ezzel még nem ért véget az első félidő gólzuhatagja: egy szögletvariáció után Paizs László passzolt Szakasics Péterhez, akinek átadását Plejo kapásból, 18 méterről zúdította a kapuba, 6–0.

A fordulás után két perc telt el, és hétre nőtt a különbség. Szakasics Péter lövése még kipattant, Abért Olivér aztán közelről nem hibázott. Egy jól beadott szöglet után a hosszú saroknál Őri Bálint volt jókor jó helyen, 8–0. A félpályáról indult meg egyedül Pljesovszki Gergő, a szóló végén pedig a kimozduló kapus mellett a kilencedik gólunkat rúgta meg. A hajrában előbb Liplin Bence ment el a jobb szélen, középre adott labdáját Abért Olivér belsőzte be, míg zárásként Szabó Máté Mihály szöglete után lett meg a tizenegyedik találatunk.

A minitornából jól jöttünk ki: alacsonyabb szinten lévő külföldi utánpótlás-csapatokkal játszottunk. A terhelések arányát így tudtuk jól beosztani. Ötletesen, dinamikusan, gyorsan futballoztunk, a helyzetkihasználásunk jól működött. Vannak dolgok, amelyeken javítani kell, de ez első mérkőzéseknek megfelelt a mai nap

– mondta a vezetőedző, Kovács László.