U17-es lányaink nem bírtak a Pécsi MFC-vel

U17-es lányaink nem bírtak a Pécsi MFC-vel

A két gárda legutóbbi két mérkőzéséhez hasonlóan, a pécsiek ezúttal is nyerni tudtak U17-es lányaink ellen. Pedig a mieink jól kezdtek, 40 perc játék után még hittünk benne, hogy megnyerjük az addig gólnélküli találkozót.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Pécsi MFC U17 0–4 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. – Németh Z., Farkas B., Ceglédi B. (Bukor Z., 55.), Csarnai Z. (Simon E., 55.) – Müller Zs., Tóth L. (Kutasy L., 85.) – Kleinert P., Stadler K. (Czuczai M., 70.), Nagy B. (Váraljai V., 85.) – Csombor L. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.

U17-es csapatunk utolsó hazai mérkőzésén négygólos győzelmet aratott a Pécsi MFC – pedig a játék képe alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Az Illés Akadémia és a pécsiek összecsapásait általában le lehet úgy is írni, hogy a kombinatív játék csap össze a fizikai erőn alapuló játékkal. Az első félidőben a mieink – a gólszerzés kivételével – jól játszották a maguk játékát, de fordulatot hozott, hogy a vendégek kihasználták a védekezési hibánkat és előnyt szereztek.

A szünetben az edzői stáb próbálta rendezni a sorokat, felhívta a lányok figyelmét arra, hogyan lehetnek eredményesek, miként tudják megfordítani a mérkőzést. A pályán azonban ebből vajmi keveset láttunk vissza, a találkozót figyelve úgy tűnt, mintha a lányok nem hinnének eléggé a sikerben.

Az 53. percben a vendégcsapat – egy szöglet nyomán, ismét Turi Bori révén – gólt fejelt és ez gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A pécsi csapat végül 4–0-ra nyert.

Az első félidőben, negyven percig működtek azok a dolgok, amelyeket elterveztünk, amiket megbeszéltünk. Helyzeteket alakítottunk ki, gólokat szerezhettünk volna, mégis, kihasználva egy hibánkat, az ellenfél szerzett vezetést. A második félidőre, számomra érthetetlen módon úgy jöttünk ki, hogy fejben nem voltunk ott, nem tudtunk megújulni, rosszul játszottunk, a pécsiek megérdemelten nyertek

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.