U16-os csapatunknak ezúttal egy gól is elég volt a győzelemhez

U16-os csapatunknak ezúttal egy gól is elég volt a győzelemhez

Szépségdíjas találat hozott három pontot a konyhára.

Illés Akadémia U16 – Fehérvár FC U16 1–0 (1–0)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Tasnádi Á., Nyári, Papp – Klement (Szele, 61.), Bolla Á., Markó (Molnár L., 80.), Sipos-Kiss – Sági (Tóth E., 80.), Krone, Söptei. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Nyári (30., 1–0)

Egyik csapat sem kapott még gólt a szezonban– igaz, egy fordulón voltak túl a gárdák az U16-os kiemelt bajnokságban. A Fehérvár a Győrrel ikszelt (0–0), a szombathelyiek pedig Újpesti TE gárdáját hagyták helyben nagyon (8–0). Az első idei hazai bajnokin mi kezdtük aktívabban a játékot, de amikor bő tíz perc után kiszabadultak a fehérváriak, akkor szögleteket követően ők is veszélyesek tudtak lenni. Alábbhagyott ezek után az iram, ám amikor az első félórához érkeztünk, akkor az ellenfél előrevágott labdáját összeszedő, azzal a támadózónába belépő Nyári Olivér 32 méterről – mivel csak ímmel-ámmal támadták – gondolt egyet, és ballal óriási gólt ragasztott a meglepett fehérvári kapus ketrecének jobb felső sarkába, 1–0.

A második félidőben is mi voltunk az aktívabbak: Sipos-Kiss Dániel 18 méterről, a balösszekötő helyéről célozta meg a vendégkaput, de a hálóőr bravúrral szögletre tudott menteni. A játékrész közepén Krone Niklas lövését is védte a Fehérvár FC kapusa. Annak ellenére, hogy „csak” egy gól volt az előnyünk, a mérkőzés képe alapján a vezetés – míg végül a győzelem – egyáltalán nem forgott veszélyben, így két találkozón után hat ponttal áll Németh Richárd együttese.

Az első félidőben bő félóráig azt történt a pályán, amit mi szerettünk volna, ráadásul egy távoli lövésből megszereztük a vezetést – ami egyébként szépségdíjas találat volt. Ezen kívül is akadt még lehetőségünk, vártam nagyon, hogy megszerezzük a második gólunkat is. Azonban 1–0 után elveszítettük a ritmusunkat. A II. félidőben folyamatos játékot kértem a srácoktól, voltak jó dolgaink, inkább mi kerültünk a fehérváriak kapuja elé. Óriási küzdelmet is láttam, 180 perc után sem kaptunk gólt, jár a dicséret srácoknak

– értékelte a látottakat Németh Richárd vezetőedző.