U15-ös győztes nemzetközi edzőmeccs

U15-ös győztes nemzetközi edzőmeccs

A csehországi Magyarvárról (Uherské Hradiste) érkeztek a vendégek.

Illés Akadémia U15 – 1. FC Slovácko 3–1 (1–0)
Illés Aka. U15: Németh B. – Pénzes, Rózsa, Takács D., Szabó B. – Őri, Zsiga, Nagy K., Varga M. – Vér, Abért O. Cserék: Tama – Abért B., Németh R., Erdei, Pécskai, Bécsy, László, Palkó, Meskó, Liplin. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Abért O. (8., 1–0), Liplin (65., 2–1), Pécskai (80., 3–1)

Öt perc telt el és a cseh csapat jelentkezett egy helyzettel: a bal oldalon vitték be a labdát, a középregurítást eltörte az érkező, ám egy támadó beletette a lábát, így óriásit védett a közeli lövésnél Németh Bence. Hamar helyzettel válaszoltunk, ám Zsiga Patrik 15 méteres lövésénél a vendégek hálóőre magabiztosan dőlt a labdára. Egy perc múlva azonban már az előnyt is megszereztük: remekül lépett ki a csehek védővonalából Abért Olivér, és a rárontó kapus fölött-mellett a 16-os vonaláról a jobb felső sarokba lőtt, 1–0. A meccs a gól után is élénk maradt, és Németh Bencének együtt kellett élnie a játékkal, amikor egy vendégcsatár lefordult a védőjéről – önfeláldozó kivetődéssel tudott tisztázni. Percekig áttevődött a játék a mi térfelünkre, ebben az időszakban kontrákkal kísérleteztünk, de lövőhelyzetig nem jutottunk. Amikor egyérintős, rövidpasszos futballt kellett bemutatni, abból jól vizsgáztunk, többször is előnyt tudtunk kovácsolni ebből a középpályán. A félidő második részében a vendégek tudtak mezőnyfölényt kialakítani, többet birtokolták a labdát, de igazán helyzetet nem alakítottak ki. A 36. percben aztán a balszélsőjük befelé hozta a labdát, 21 méterről rászúrta, ám a léc alól szögletre piszkálta a kapusunk.

A második félidei középkezdésből rögtön helyzetet alakítottunk ki, Palkó Áron kissé éles szögből, 14 méterről az oldalhálóba lőtt. A 49. percben a vendégek előtt adódott lehetőség, a 14 méteres lövésnél nagyot védett lábbal a szünet után érkező Tama Máté. Az 57. percben 21 méterről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, a labda veszélyesen csapódott a jobb felső sarok felé, ám végül a háló tetején landolt. Bő egy óra elteltével megszületett az egyenlítés: nem támadtuk meg a vendégek középpályását, aki 21 méterről ballal, laposan, nagy erővel a bal sarokba lőtt, 1–1. Egy perc múlva visszavettük az előnyt: Németh Richárd ívelte előre a labdát, ami Lilplin Bence vett át, 22 méterre a kaputól. Egyet fordult vele, majd a jobb alsó sarokba lőtt, 2–1. A változatos játék továbbra is megmaradt: alig, hogy Tama Máté ziccert hárított, az ellentámadásból Palkó Áronhoz került a labda, aki kiszorított helyzetből centikkel tévesztette el a hosszú sarkot. A 80. percben dőlt csak el a találkozó, amikor egy bal oldali akció után középretett labda teljesen egyedül találta Pécskai Leventét, aki 4 méterről belsőzött a kapuba, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

Egy remekül felkészített csapat ellen rendkívül hasznos mérkőzést játszottunk. Azért is mondom ezt, mert mindenkinek minimum egy félidő játéklehetőséget tudtam ma adni. Ez utóbbi volt a legnagyobb pozitívum, de fontos azt is, hogy nyertünk. Győzni ugyanis mindig jó! Nem minden időszakban játszottunk jól, mégis megnyertük a mérkőzést. Voltak hibáink, ki fogjuk javítani ezeket, ettől függetlenül gratulálok a srácoknak

– értékelte a felkészülési találkozót Sátori Barnabás.