U15-ös és U17-es diadal

U15-ös és U17-es diadal

 

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában az Illés Akadémia-Haladás csapatai közül az U15-ösök és az U17-es is nyertek.

U14

Pécs–Illés Akadémia-Haladás 1-0 (1-0). – Pécs, vezette: Resch.

Illés Akadémia-Haladás: Pataki (Olasz) – Nagy R. (Balogh), Varga D. (Ligeti), Szvoboda, Papp (Magyar), Mozsár, Frák, Vékony (Stifter), Varga O. (Udvardi), Somfalvi (Kovács B.), Bonyhárd. Edző: Noé Dávid.

Az első félidőben a vasiak több nagy helyzetet is kidolgoztak, de a kapu előtt rossz döntéseket hoztak. A játékrész utolsó percében egy szöglet után egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést a hazaiak. Szünet után mindent megtettek a szombathelyiek, de nem sikerült egyenlíteniük.

A bajnokság állása: 1. MTK 24 pont, 2. Honvéd 19, 3. Puskás Akadémia 15, … 15. Illés-Haladás 5.

9. forduló, szombat, 14.00: Illés-Haladás–Újpesti TE.

U15

Pécs–Illés-Haladás 1-2 (0-0). – Pécs, vezette: Nagy I.

Illés-Haladás: Tóth B. – Bogdányi, Kállai, Borbács, Vigh, Tama, Kovács P. (Szabó B.), Németh Á., Pataki (Horváth J., Knizs), Iván, Miszori. Edző: Sipos Norbert.

Végig a szombathelyiek irányították a játékot, szép támadásokat vezettek, a mérkőzés képe alapján jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna. Ám a helyzetkihasználásuk ezúttal sem volt az igazi. Gólszerző: Tama (2).

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 22 pont, 2. Mol Vidi 22, 3. MTK 19, … 6. Illés-Haladás.

9. forduló, szombat, 14.00: Illés-Haladás–Újpesti TE.

U16

Illés-Haladás–DVTK 0-1 (0-1). – Illés Akadémia, vezette: Pap.

Illés-Haladás: SENKÓ – Reseterits, Fekete, Palkó (VARGA M.), Doncsecz, Horváth R. (BÉNYEI), Markó (Heiter), Horváth K. (Tóth Á.), Rosner, Bunevácz, Dezamits. Edző: Németh Richárd.

Az első félidőben hozzáállásban és játékban is  egyik legrosszabb szezonbeli teljesítményét nyújtotta az Illés-Haladás. A diósgyőri együttes pedig góllal büntette a vasiak egyik megingását. Szünet után a cseréknek (is) köszönhetően feljavult a hazaiak játéka, két-három lehetőséget is kialakítottak, de elhibázták őket.

A bajnokság állása: 1. Honvéd 16 pont, 2. MTK 14, 3. Puskás Akadémia 14, … 5. Illés-Haladás 7.

7. forduló, szerda, 14.00: Puskás Akadémia–Illés-Haladás.

U17

Illés-Haladás–DVTK 3-1 (1-0). – Illés Akadémia, vezette: Ákos.

Illés Akadémia-Haladás: Hegyi – Telinger (Füzik), Auer, Woth, Szalay (Séfer), Vajda, Basics, KÁLLAI, Schuszter (Jakab), Csomós, Tóth M. (Debreceni). Edző: Oross Márton.

A szombathelyiek végig nagyon magabiztos teljesítményt nyújtottak, valamennyi játékos megtette a magáért – Kállai Kevin különösen jó teljesítményt nyújtott. A vasiak önbizalmának is jót tett ez a szép siker. Gólszerzők: Csomós, Tóth M., Szalay.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 13 pont, 2. MTK 9, 3. Győri ETO 9, … 5. Illés-Haladás 9.

7. forduló, szerda, 14.00: Puskás Akadémia–Illés-Haladás.

U19

Az U19-es bajnokságban nem rendeztek fordulót, legközelebb szerdán 11 órakor Debrecenben lépnek pályára a szombathelyiek.