U14-eseink tisztes helytállása

U14-eseink tisztes helytállása

A bajnoki cím egyik várományosa megérdemelten győzött.

Illés Akadémia U14 – Budapest Honvéd U14 0–2 (0–1)
Illés Aka. U14.:
Tama M. – Szijjártó Áron, Blum, Takács D., Kelemen (Vér, 77.) – Palkó, Németh R. (László, 41.), Mayer (Bécsy, 60.) – Őri (Szabó B., 77.), Szijjártó Ábel, Szalay (Abért, 41.). Vezetőedző: Catalin Azoitei.

A tabella közvetlen élmezőnyében állomásozó Honvéd rögtön a derbi elején támadólag lépett fel, így lényegében csak a 10. percben veszélyeztethetett először U14-es együttesünk, ám a jobb oldali szöglet után kialakult kavarodás nem végződött góllal. Nem sokkal később viszont Tama Máténak kellett nagyot védenie egy távoli lövés hárításakor. A 21. percben viszont már kapusunk sem segíthetett, ugyanis Nyers Ádám közvetlen közelről szerzett vezetést a fővárosi együttesnek. Mivel az első félidőben több gól már nem született, a szünetben egy találattal a vendégek jártak előrébb.

A második játékrész teljesen hasonlóan alakult, mint az első. Fiataljaink többnyire védekezésre voltak kényszerítve, csak ritkán látogathattak át az ellenfél térfelére. Ennek ellenére az 58. percben Szijjártó Ábel szó szerint kibirkózott magának egy lövőhelyzetet, de 16 méterről eleresztett bombája a kapu fölött süvített el. A vendégek viszont a 64. minutumban végleg eldöntötték a három bajnoki pont sorsát: egy rövidre sikerült felszabadítás után Csákány Norbert 14 méterről, kapásból lőtt a kapunk bal oldalába, ezzel pedig be is állította a 2–0-ás végeredményt.

Egy minőségi csapattal találkoztunk, amelyik a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese. Úgy gondolom, hogy a védekezésünk végig jól működött, de gólhelyzetek kialakítására nem igen volt lehetőségünk. A srácok nagyot küzdöttek, de ez ma csak egy tisztes vereséghez volt elegendő

– értékelte a találkozót Tóth Zsolt edző.