U14-es lányok: Újabb győzelem a megyei fiúbajnokságban

U14-es lányok: Újabb győzelem a megyei fiúbajnokságban

Leány U14-es csapatunk újabb szép győzelmet aratott az MLSZ Vas megyei igazgatósága által kiírt fiúbajnokság Déli-csoportjában. Luki András csapata ezúttal az Egyházasrádóc-Szarvaskend SE ellen nyert.

Egyházasrádóc-Szarvaskend SE U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 0–3 (0–3)
Illés Aka.-Viktória U14: Bihari Cs. – Sági F., Imre A., Alasz H. (Első H., 36.), Licskai L., Gulyás Dzs., Bihari P. (Harmath R., 36.), Gulyás L., Gulyás Sz. (Anderle M., 36.). Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Alasz H. (15., 0–1), Licskai L. (19., 0–2), Gulyás L. (33., 0–3)

Csapatunk dolgát ezúttal nem az ellenfél fizikai fölénye, hanem a pálya minősége nehezítette meg. A lányok igyekeztek kombinatívan játszani, fölénybe kerültek – az első játékrészben három gólt szereztek – de nem voltak elég frissek az októberi 22-23 fokos melegben. A hazaiak kellemes ellenfélnek bizonyultak, mert, különösen az első 35 percben, illetve amíg el nem fáradtak, ők is játszani igyekeztek a futballt. Feltűnt, hogy „van munka” a csapatban, de összességében a lányok – akik közül ezúttal Licskai Léna, Sági Fruzsina és Gulyás Lorina nyújtott az átlagosnál jobb teljesítményt – megérdemelten nyertek.

Nem sziporkáztunk, de a tanulási folyamatban jó volt ez a mérkőzés is, a lányok sok mindent láttak, megtapasztaltak, ami más, mint az akadémiai futball, vagy a női labdarúgás. Kötelező győzelmet arattunk, amiből azért tudunk tanulni is: hasznos, hogy ebben a bajnokságban is játszhatunk

– értékelt Luki András edző.