Ezúttal Németh Mirtill játszotta a legtöbbet az U19-es válogatottban

Ezúttal Németh Mirtill játszotta a legtöbbet az U19-es válogatottban

Női U19-es válogatottunk Telkiben, Olaszország ellen vívta harmadik Eb-selejtezőjét. A magyar csapat – különösen az első félidőben – jól játszott, vezetni is tudott, de az esélyesebb olaszok fordítottak és megnyerték a találkozót (3–1). Válogatottunk a keddi vereséggel csoportjában a harmadik helyen végzett, de a fiúkétól eltérő kvalifikációs rendszerben az európai elit, az „A-liga” tagja maradt és tavasszal játszhat az Eb-döntőbe jutásért.

Az Illés Akadémia-Viktória játékosai közül ezúttal Németh Mirtill került a kezdőcsapatba és jó teljesítményt nyújtva hívta fel magára a figyelmet. Csereként Kiss-Lantos Hanna lépett még pályára.

Számomra nagy öröm volt, hogy bekerültem az olaszok elleni kezdőcsapatba. Úgy gondolom jól kezdtük a mérkőzést és fel tudtuk venni az ellenféllel a ritmust. A második félidőben kijöttek a fizikális különbségek és ők játszottak fölényben, de úgy gondolom, hogy mindenki beletett mindent és végig küzdöttünk egymásért. Ami az egész tornát illeti nagyon jó volt ilyen szintű csapatokkal játszani. Számomra szerintem legjobban a szerbek elleni meccs sikerült, de elégedett vagyok az olasz meccsen nyújtott teljesítményemmel is. Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen jó közösség alakult ki a csapatban és hogy bármikor fordulhattunk egymáshoz. Úgy érzem sokat tanultam ezalatt a kilenc nap alatt, és nagyon örülök, hogy továbbjutottunk a második körre

– mesélte kérdésünkre Németh Mirtill.