U13 futsal megyei döntő: bajnoki cím az Illés Sport Alapítványé

U13 futsal megyei döntő: bajnoki cím az Illés Sport Alapítványé

A futsal vasárnapon a tortára hab is került, U13-as csapatunk is bajnoki címet szerzett.

U13 futsal megyei döntő: bajnoki cím az Illés Sport Alapítványé

Király SZE U12 – Illés Sport Alapítvány 0:5 

G: Horvát A. 2, Laczó P. 2, öngól

Haladás VSE – Illés Sport Alapítvány 

G: Laczó P., Horváth

Tóth Zsolt edző :

“Mindkét mérkőzésen magabiztosan játszottak játékosaink a két jó erőkből álló, jó futballt bemutató csapat ellen! Teljesen megérdemelten nyertük meg a megyei döntőt! Gratulálunk a gyerekeknek!”

A döntőn játszó csapat tagjai : Kovács Áron, Koósz Raul, Stefanich Mirkó, Laczó Patrik, Horváth Arnold, Sinka András

Mivel a mai napon az U13 korosztály az SK Sturm Graz csapatát fogadta az Illés Akadémián, ezért sajnos erőinket meg kellett osztani, de mivel szerettük volna megnyerni a megyei döntőt, így az osztrák csapat ellen több fiatalabb játékos mutatkozhatott be.

Röviden pedig annyit jegyeznénk meg, mivel mi nem futsalra készülünk, hanem nagypályára, ezért az egész sorozatban való részvétel óriási koordinálást kívánt meg tőlünk. Január közepe óta játszunk felkészülési mérkőzéseket, most pedig már bajnokik vannak és ezek elvonják a játékosainkat az egyéb versenyektől így a futsaltól is. Jó lenne előre tudni az időpontokat vagy korábban közölni a csapatokkal. A megyei döntő időpontja is nem régen derült ki. Egy ilyen sorozatban ez FONTOS!

Mivel az illés Akadémia nemzetközi és hazai programja jóval korábban megszervezésre kerül, ezért erre nagy szükségünk lenne. Örömmel részt veszünk a futsal küzdelmekben, de nekünk legalább ilyen fontos egy Rapid Wien, Sturm Graz, Slovan Bratislava elleni mérkőzés is. Sőt! Ezeket pedig nem lehet egy hónappal előbb leszervezni.

A megye labdarúgása szempontjából pedig remélhetőleg fontos, hogy a régiós döntőkben a legütőképesebb csapatok  képviseljék a szűkebb régiót és Szombathelyt, hiszen így akár az országos döntő is megcélozható, ami nem könnyű feladat. Nekünk U11 és U13-ban ez megadatik. (U9-ben nincs régiós döntő, csak megyei)

Ettől függetlenül mi jól éreztük magunkat a sorozat találkozóin és köszönjük valamennyi csapatnak a remek játéklehetőséget és a részvételt!