U11-es ezüstérem az ausztriai teremtornán

U11-es ezüstérem az ausztriai teremtornán

Hét találkozóból csak egyszer kaptak ki a fiúk.

A határhoz közeli Récényben (Ritzing) az SC Sopron szervezett teremtornát az U11-es korosztály részére. Az Illés Akadémia mellett meghívást kapott még a Ferencváros, a Gyirmót FC Győr, a Siófok, a Haladás VSE és az ETO FC Győr. Ausztriából a JAZ GU Süd, Szlovákiából pedig a pozsonyi Slovan és az FC Petrzalka érkezett.

Körhöcz György és Varga Roland csapata a csoportban az osztrák JAZ GU Süd ellen 3–1-re, a Slovan ellen 1–0-ra nyert. A Gyirmótot 4–2-re verték a mieink, míg a Ferencváros elleni találkozón nem született gól.

Az első három lépett tovább a csoportból a rájátszásba, ahová az FTC és a Slovan elleni négy pontot is magukkal vitték a szombathelyiek. Itt szenvedte el egyetlen vereségét a csapat (0–1 az ETO ellen), de a Siófok ellen pontot szerzett a társaság (0–0), míg a Petrzalkát legyőzték (2–1).

A vezetőedző így értékelte a teremtornát:

Nagyon jól teljesítettek a srácok: pedig az elmúlt két hétben játszottunk öt az öt, hat a hat, kilenc a kilenc ellen – most pedig hét a hét elleni játékrendszerben. Ehhez képest szervezettek voltunk, és egy nagyon erős mezőnyben is meg tudtuk tartani a saját játékunkat. A csoportunkat jó játékkal nyertük meg, a rájátszásban viszont már kijött a fáradtság.

A tornagyőzelemről döntő Győri ETO elleni mérkőzésen a két sorral érkező győriek frissebbek voltak. Ennek ellenére, ha góllal fejezzük be a mérkőzés elején a helyzeteinket, tornagyőzelmet ünnepelhettünk volna ebben a nemzetközi szinten is erős mezőnyben. Azonban így is büszke vagyok a srácokra! Óriási fegyvertény, hogy a nagyon jó erőkből álló Slovant le tudtuk győzni, és vissza tudtunk vágni nekik a múlt heti vereségért. Mindenki jól helyt állt, így remélem ez a teljesítmény megdobja a srácok önbizalmát.

A tornát az ETO FC Győr nyerte, megelőzve az Illés Akadémiát és a Slovant.

A csapat tagjai: Szántó Nimród, Grádvohl Kristóf, Hideg Botond, Nyári Olivér, Papp Máté, Horváth Sámuel, Hányi Dávid, Horváth Valentin és Szalai-Horváth Alex.

A ritzingi torna álomcsapatába Hányi Dávidot választották be a szervezők.