U 19(1992) válogatott Finnországban:Gyurján Bence,Kovács István,Nagy Bálint,Skriba Máté,Ugrai Roland

Gyurján Bence sérülés  miatt nem utazhatott el.

Ugrai és Skriba góljaival 2:1 -re nyertünk az elsõ mérkõzésen.

Kovács I.rúgta a vezetõ gólt a 3:2-re megnyert második mérkõzésen.

2011. 05. 12.

 

 

Másodszor is legyõzte a finneket az U19-es válogatott

A Szepessy László vezette U19-es válogatott lejátszotta utolsó felkészülési mérkõzését a május végén kezdõdõ Európa-bajnoki selejtezõ elitkör elõtt.

U19-es válogatottunk kedden elsõsorban az elsõ félidõben mutatott jó játékának köszönhetõen 2-1-re nyert a házigazda finnek ellen. A mai második találkozón még nagyobb volt a mieink fölénye, s bár csak egy góllal, 3-2-re gyõzött a csapat, a játék képe alapján akár fölényes is lehetett volna a siker.

Szepessy László ezúttal az Ambrusics Róbert – Baráth Botond, Nagy Bálint, Kelemen Dávid, Farkas Norbert – Kovács István, Windecker József, Czár Richárd (Skriba Máté, 53.), Ponczók Csaba, (Zamostny Balázs, 90.) – Vernes Richárd (Elek Bence, 90.), Ugrai Roland (Nagy Gergõ, 60.) összeállításban szerepeltette csapatát.

A mieink már a mérkõzés elején jelentõs fölényt alakítottak ki, több látványos támadást is vezettek, és a 12. percben Kovács István találatával megszerezték a vezetést. Három perccel késõbb már két gól volt a válogatott elõnye, ezúttal Vernes Richárd volt eredményes. A magabiztos vezetés tudatában játékosaink felszabadultan játszottak, és akár két-három újabb találatot is szerezhettek volna a szünetig, ám több kecsegtetõ lehetõség is kimaradt, a házigazdák pedig a 40. percben büntetõbõl szépítettek.

Fordulás után csapatunknak mindössze 20 másodpercre volt szüksége az újabb gól megszerzéséhez, Kovács szenzációs egyéni akciója után önzetlenül Ponczók Csaba elé tálalt, aki kihasználta a ziccert, és az üres kapuba lõtt. A folytatás is a magyar válogatotté volt, de a további gólok elmaradtak, a finnek pedig a hajrában egy szerencsés találattal beállították a 2-3-as végeredményt.

Sikerült még eredményesebben futballoznunk, mint az elsõ mérkõzésen, és amellett, hogy három gólt szereztünk, könnyedén lõhettük volna további három-négyet is, ha kicsivel jobb a helyzetkihasználásunk – mondta a lefújás után Szepessy László. – Játékban is javultunk az elsõ meccshez képest, és bár a fölényes gyõzelem helyett egygólos sikerrel zártuk a találkozót, a gyõzelmünk egy pillanatig sem volt kérdéses. Úgy gondolom, rendkívül hasznos tapasztalatokat szereztünk a túrán, a finnek dinamikus játékához hasonló teljesítményre számíthatunk az Eb-elitkörben is az ellenfelektõl. Ezúttal többségben támadó szellemû játékosok voltak a keretben, ennek megfelelõen a csapat támadóbb arculatát ismerhettem meg. Folytatjuk a felkészülést az Eb-selejtezõre, május 23-án azzal a céllal megyünk Telkibe edzõtáborozni, hogy a most tapasztalt kiváló csapategységet átmentsük a törökországi mérkõzésekre.

2011. 05. 10.

Finnországban a fiataloknak is jól megy

Az Európa-bajnoki elitkörre készülõ U19-es válogatottunk délután lejátszotta elsõ finnországi edzõmérkõzését. A Helsinki közelében megrendezett összecsapáson a fiatalok ugyanúgy 2-1-re nyertek, mint a két ország Eb-selejtezõjén tavaly õsszel a felnõtt válogatott.

A mieink május végén kezdik meg szereplésüket a törökországi Eb-selejtezõ elitkörben, válogatottunk a németekkel, a törökökkel és a moldávokkal mérkõzik meg az Európa-bajnoki szereplést érõ elsõ helyért. A felkészülés a hajrájához ért, csapatunk ezen a héten Finnországban játssza utolsó elõkészületi mérkõzéseit. A házigazdák elleni elsõ összecsapást ma délután rendezték meg Helsinkitõl mintegy 100 kilométerre, ahol a finneknek mi telki edzõcentrumunkhoz hasonló bázisuk üzemel.

A finn és a magyar U19-es válogatott nem is olyan régen találkozott egymással utoljára: az Európa-bajnoki selejtezõben tavaly októberben a mieink Tatabányán Elek Bence góljával 1-0-ra gyõztek az északiak ellen, és ennek köszönhetõen az elsõ helyen zárták a minitornát.

Szepessy László szövetségi edzõ az Ambrusics Róbert – Baráth Botond, Oláh Máté, Kelemen Dávid, Farkas Norbert – Nagy Gergõ (Nagy Bálint, 90.), Windecker József (Nagy Armand, 66.),Czár Richárd, Skriba Máté – Vernes Richárd (Elek Bence, 60.), Ugrai Roland (Zamostny Balázs, 60.) összetételû csapatot küldte a pályára. Az elitkör elsõ, németek elleni meccsén eltiltás miatt majd hiányzó Ponczók Csaba és Kovács István ezúttal nem lépett pályára.

Rosszul kezdõdött a mérkõzés a mieink számára, a finnek már az elsõ percben megszerezték a vezetést, egy hosszan elõreívelt labdát fejelt a hálóba egyik támadójuk. A folytatásban a magyar válogatott játszott fölényben, egymás után dolgoztunk ki akcióinkat, és a 24. percben megszereztük az egyenlítõ találatot: Skriba Máté ugratta ki Ugrai Rolandot, aki jobbal a bal alsó sarokba helyezett. A 33. percben már nálunk volt az elõny, a Vernes Richárd buktatásáért megítélt büntetõt Skriba Máté értékesítette.

A fordulás után kiegyenlítettebb volt a mérkõzés, de válogatottunk magabiztosan õrizte elõnyét, és végül megérdemelten nyerte meg a mérkõzést.

A koncepció az volt, hogy azzal a taktikával, és hasonló kezdõcsapattal állunk ki a finnek ellen, mint amivel majd az elitkör elsõ meccsén a németekkel szemben – mondta a mérkõzés után Szepessy László. – Gyorsan gólt kaptunk, de ezúttal ez inkább jót tett a játékunknak, feltoltuk a védekezésünket, és megakadályoztuk a finnek labdakihozatalait. A hazaiak nem is nagyon tudtak helyzetig eljutni, miközben mi több szép támadást is vezettünk. Végig jó felfogásban játszottunk, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Mióta ezt a korosztályt irányítom, még nem láttam olyan jól játszani a csapatot, mint most az elsõ félidõben. Több remek egyéni teljesítmény is akadt az együttesben, mindenki hozzátette a magáét ehhez a sikerhez. Úgy érzem, sikerült elõrelépnünk, és az önbizalmunknak is jót tett ez a gyõzelem.

A két csapat csütörtökön délelõtt ismét megmérkõzik egymással.