U 17 Eb SzombathelyVereség az oroszok ellen.Halmai Ramon megsérült.

2011. 03. 24.

Vereséggel kezdtük az U17-es Eb-elitkört

A hazai rendezésû U17-es Európa-bajnoki selejtezõ elitkörében válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett az orosz korosztályos csapattól Szombathelyen.

 

A Banai Dávid – Zámbó Dániel, Szilvási Péter, Zsirai Martin, Eperjesi Gábor (Kiprich Dávid, 41.) – Halmai Ramón (Farkas Aurél, 15.), Pintér András – Karacs Péter, Lõrinczi Attila (Illés Dávid, 66.), Szécsi Márk – Novothny Soma összetételben szereplõ magyar válogatott kiválóan kezdte a mérkõzést. Elsõ helyzetünkbõl mindjárt bevettük az oroszok kapuját: Szécsi Márk a hetedik percben az orosz térfél közepétõl indult meg a kapu felé, lerázta a védõit, majd 18 méterrõl laposan a kapu közepébe lõtt (1-0). A vezetés azonban nem nyugtatta meg a mieinket, az oroszok átvették az irányítást, és többször is zavart okoztak a védelemben. Válogatottunk helyzetét nehezítette, hogy a 15. percben Halmai Ramón megsérült, a csapatkapitány nem tudta folytatni a játékot. A mieink a folytatásban ellentámadásokkal alakítottak ki helyzeteket az orosz kapu elõtt, ám a befejezésekbe hiba csúszott, a legnagyobb lehetõségek is kimaradtak.

 

A szünet után is maradt az orosz fölény, és érezhetõ volt, hogy ha nem sikerül változtatni a játékunkon, nem leszünk képesek tartani a vezetést. Egy-két távoli lövéssel sikerült ugyan veszélyeztetni, de a nagyobb lehetõségek az oroszok elõtt adódtak, akik a 60. percben kihasználtak egy védelmi hibát, és Fedcsuk révén kiegyenlítettek (1-1). A gól után még nagyobb elánnal kezdett támadni az ellenfél, és a 63. percben átvette a vezetést is: Komuha egy szöglet után a jobb sarokba fejelt (1-2). A hajrához közeledve Novothny Soma hibázott el egy ziccert, az utolsó percekben pedig már nem tudtunk újítani, az oroszok megtartották elõnyüket, és 2-1-re megnyerték a találkozót.

 

– Tudomásul kell venni, hogy nemzetközi szinten is nagyon komoly ellenfél volt az orosz válogatott, nagy iramú, színvonalas meccset játszottunk. A vereség ellenére büszke vagyok a játékosokra, mert ez is az én csapatom, és úgy gondolom, minden egyes játékos megtett minden tõle telhetõt a siker érdekében. Voltak fordulópontok a mérkõzésen, ezekbõl azonban nem jöttünk ki jól. Az elsõ félidõben vezettünk szép támadásokat, többször megzavartuk az oroszokat, de nem tudtunk élni a lehetõségekkel. Biztos voltam benne, hogy nem tudjuk egygólos vezetéssel kibekkelni a mérkõzést, ezért a szünetben arra kértem a játékosokat, hogy a középpályán támadjuk le az ellenfelet, de az orosz válogatott ránk erõltette az akaratát, beszorított bennünket a kapu elé, és végül megfordította az eredményt. Egy tanulási folyamat közepén járunk, és noha látható a folyamatos fejlõdés, még meg kell tanulnunk nemzetközi szinten játszani – értékelt a mérkõzést követõen Bene Ferenc szövetségi edzõ.

 

A csoport másik mérkõzésén: Izland – Románia 0-0.

 

Az elitkör további programja:

 

március 26., szombat
Románia – Oroszország 15 óra, Szombathely
Izland – Magyarország 15 óra, Bük

 

március 29., kedd
Magyarország – Románia 17 óra, Szombathely
Oroszország – Izland 17 óra, Bük